Ką reiškia atidaryti grožio saloną mažame mieste - Urban Beauty įkūrėja Dangira Bičiūnaitė-Tubelienė

Rugilė Uždavinytė
2023-01-03
6 minutės
Instagram iconFacebook iconLinkedin icon

Ir ne tik: Urban Beauty tapo savotišku grožio paslaugų lyderiu mieste, subūrusiu visus Utenos grožio profesionalus bei salonus į vieną stiprią bendruomenę, siekiančią kelti grožio paslaugų kokybės kartelę ir užtikrinti tobulą paslaugų ir aptarnavimo kokybę kiekvienam klientui mieste. 

Skaityk Watalook pokalbį su salono įkūrėja Dangira apie tai, kaip galvoje ilgai kirbėjusi svajonė per gana trumpą laiką tapo grožio industrijos pavyzdžiu kiekvienam grožio profesionalui, ir apie visus šį procesą lydėjusius iššūkius.



1. Kada įsikūrė Urban Beauty ir nuo ko viskas prasidėjo? Ko prireikė pačioje pradžioje norint atidaryti grožio saloną? Galbūt patartumėte, kokių klaidų būtų galima išvengti bei į ką atkreipti dėmesį? 

15 metų galvoje tūnojo svajonė kažkada atsidaryti savo grožio saloną, kuris atspindėtų mano siekiamus procedūrų kokybės, profesionalumo, grožio, klientų aptarnavimo standartus, kurie kasmet vis kyla. Prasidėjus pirmajam karantinui kažkodėl nusprendžiau, kad dabar tas laikas. 

Pasitarus su šeimos nariais pradėjome analizuoti, koks tos svajonės dydis: kiek turėtų būti darbo vietų, koks rajonas ir kokia vieta tam tinkamiausia, ir kiek finansų prireiks tam įgyvendinti. 

Mano ambicijos nebuvo tokios didelės - svarsčiau apie kelias darbo vietas nedidelėse jaukiose patalpose, bet paskatinta savo vyro nusprendžiau įkurti didesnį saloną su daugiau darbo vietų. Nesitikėjome, kad Utenoje bus taip sunku rasti tinkamas patalpas geroje lokacijoje. 

Viena iš pirmųjų klaidų: per maža rinkoje esančių aukštos kvalifikacijos ir norinčių dirbti komandoje meistrų analizė. Tikėjausi, kad norinčias augti kartu koleges rasiu gana lengvai. Nors šiuo metu džiaugiuosi turėdama tokią nuostabią komandą, negaliu nuneigti, jog mažesniame mieste paieškos yra sudėtingesnės.

Kitas iššūkis - turėjau per mažai verslumo ir vadovavimo komandai įgūdžių. Prieš pradedant kurti savo verslą viskas atrodė daug paprasčiau. 

2. Kiek ir kokių meistrų dirba Jūsų salone? 

Su dauguma savo klienčių palaikau labai artimą ryšį ir pati joms atlieku procedūras. Blakstienų priauginimas yra mano meditacija - galimybė kurti ir išreikšti save. Taip pat dirbu su manikiūrais bei antakių procedūromis. 

Labai džiaugiuosi, kad mano kelyje atsirado žmogus, su kuriuo kuriame kartu nuo pat pirmų salono atidarymo dienų, kuriuo galiu visiškai pasitikėti ir kuris mąsto panašiai kaip aš, tai - Gabrielė. Ji kartu su manimi kopia į grožio salono verslo kalną: kai reikia, palaiko, kai reikia ir paskatina, ir motyvuoja. Ji visada stebina savo kūrybiškumu bei vis naujais talentai, kurios stipybės - blakstienų, antakių priauginimo ir laminavimo makiažo sritys. 

Prasidėjus neramumams Ukrainoje prie mūsų prisijungė ypatingai kūrybinga ir meniška siela - manikūro/pedikiūro/nagų priauginimo meistrė Taja. Tai išskirtinai meno mūzų apdovanota meistrė, po kurios kiekviena salono viešnia lieka nustebinta ekskliuzyviniu nagų dizainu. 

Karts nuo karto palepinti Utenos klienčių iš Vilniaus atvyksta kosmetologė Giedrė Dieninė. Ji atlieka veido procedūras bei ilgalaikį makiažą. Noriai jungiasi prie mūsų projektų, veda edukacines valandėles klientėms apie veido odos priežiūrą ir kaip pasirinkti tinkamas priemones kasdienei rutinai.

Šiuo metu pilnu pajėgumu užpildyta 60% salono. 

3. Matėme, jog pasamdėte į darbą ukrainietes. Papasakokite šiek tiek apie tai plačiau - ar įdarbinimo procesas yra sudėtingas? Ką reikia žinoti kitiems, norintiems padėti ir įdarbinti ukrainietes grožio meistres? 

Matant, kas vyksta Ukrainoje, kaip ir daugumai žmonių labai norėjosi prisidėti ir padėti tiesiogiai. Į mūsų saloną kreipėsi ne viena meistrė iš Ukrainos. Dauguma iš jų neturėjo nei priemonių nei instrumentų. Sudėtingiausia yra tas faktas, kad jos nežino, kiek laiko čia liks. Vienas iš sunkumų kaip darbdaviui - tai nežinomybė kaip ilgai meistras dirbs, ir ar supirktos priemonės bei investicija pasiteisins.

Papasakojus apie mūsų įstatymus ir mokesčius, kainų skirtumus, didžiąją dalį ukrainiečių tai išgąsdino. Liūdina, kad per maža valstybės pagalba mažina galimybes meistrams įsitvirtinti Lietuvos rinkoje. 

Taip pat vienas iš sunkumų yra tai, kad dauguma meistrų iš Ukrainos moka tik rusų kalbą, dažniausiai labai menkai supranta anglų kalbą, tad klientų registracija, administravimas ir komunikacija su jų klientais tampa papildomu iššūkiu visai salono komandai. Čia į pagalbą atskrieja Watalook išmanioji komanda, klientės vis labiau įsidrąsina naudotis šiais registracijos privalumais. 

Beje, labai džiaugiamės tapę pirmu salonu Utenoje apdovanoti išmaniaja 3D Watalook statulėle, mums patinka stebinti inovatyvumu mūsų salono viešnias. 

4. Ar susiduriate su iššūkiais turint grožio saloną mažesniame Lietuvos mieste? Jei taip, su kokiais? Papasakokite šiek tiek plačiau. 

Didžiausia problema - rasti motyvuotus, norinčius dirbti komandoje meistrus, kurie siektų tobulinti ne tik savo meistriškumą, bet ir aptarnavimo lygį. Nors Utenoje yra daug meistrų norinčių tobulėti ir augti - einančių koja kojon su naujausiomis tendencijomis dar labai mažai. Todėl suburti stiprią salono komandą yra gana nelengva. 

5. Ar jaučiate grožio salonų konkurenciją mažesniame mieste? Ar nesijaučia klientų trūkumo dirbant ne didžiuosiuose miestuose? 

Salono kolegėms nuolat kartoju, kad konkurencija dėl klientų niekur nenuves. Juk klientas mus renkasi pagal meistriškumą, bendravimą bei salono aplinką. Tad konkurencijos nejaučiame, netgi atvirkščiai - stengiamės bendradarbiauti su kitais salonais ir meistrais, kad kartu keltume aptarnavimo lygį mūsų mieste - taip klientui suteikiame didesnę naudą. 

Grožio versle, ypač mažuose miestuose, labai jaučiamas sezoniškumas: žiemą reikia labiau pasistengti, kad pritrauktume kliento dėmesį. Labai stengiamės dėl savo salono klienčių, kad kiekviena jų jaustųsi ypatinga viešnia. Stengiamės įtraukti jas į procedūros procesą ir edukuoti apie naujas grožio tendencijas, analizuoti jų odos, nagų, antakių, blakstienų būklę, padedame pasirinkti labiausiai jai tinkantį variantą, kad procedūros rezultatai kuo ilgiau džiugintų. 

6. Kas, Jūsų manymu, daro didžiausią įtaką grožio salonui ir ko gali prireikti norint būti sėkmingu bei išsilaikyti ilgai?

Nelengva rasti idealią formulę kuri padėtų salonui būti vienu geriausių ir ilgai gyvuoti. Ypač pastaraisiais metais pasaulį paveikę įvykiai turėjo itin didelę įtaką grožio meistrų ir salonų darbui.

Klientai yra persisotinę informacija, patarimais (kuriais dalinasi visi kas netingi ir gan dažnai jie būna klaidingi). Grožio industrija keičiasi ir tobulėja kasdien, tad darosi sudėtinga paskui ją suspėti, o grožio meistras turi turėti daug papildomų kompetencijų, nes dar tuo pačiu turi būti ir fotografu, influenceriu, psichologu, buhalteriu ir kituose amplua. 

Manau sėkmingo grožio specialisto receptas: nuoširdus bendravimas, nuolatinis meistriškumo tobulinimas neužmiegant ant laurų ir nuolatinis aptarnavimo kultūros puoselėjimas.

7. Kokias naujausias tendencijas pastebite grožio salonų industrijoje? Kaip prie jų prisitaikote? (galbūt dalyvaujate mokymuose, konferencijose, bendradarbiaujate su tam tikrais prekiniais ženklais ir panašiai) 

Nuolat tobuliname profesinius įgūdžius, labai daug dėmesio skiriame viešnių maloniai patirčiai bei aptarnavimui (ką, jaučiame, kad klientės pastebi ir labai vertina). Taip pat nuolat bendradarbiaujame su įvairiais Utenos verslais, organizuojame įvairius projektus, kuriuose edukuojame klientus, kuriame įdomų turinį ir taip reklamuojame vieni kitus. 

Partnerystė su fotografais jau tampa išskirtine mūsų salono vizitine kortele, tai padeda mums kurti įdomų, akį traukiantį turinį, nuolat ieškome įdomesnių idėjų, kad parodytume savo kūrybiškumą ir individualumą. 

8. Kaip sekasi dirbti su Watalook? Pasidalinkite savo patirtimi. Kokias, galbūt, kasdienes problemas palengviname ar net gi pilnai išsprendžiame?

Watalook komandą stebėjome nuo pat pradžių. Jūsų ambicingumas ir nuoširdus, paprastas bendravimas, inovatyvių įdėjų generavimas padėjo apsispręsti tapti jūsų partneriais.

Mes ir mūsų salono viešnios labai patenkintos programėlės funkcijomis: momentiniu registracijos patvirtinimu su informacija apie atvykimo laiką, kainą, priminimais apie artėjančią procedūrą. 

Labai laukėme, kada galėsime naudotis studijos funkcija - ji dar labiau supaprastina mūsų darbą, yra naudinga greitai ir patogiai klientų registracijai, kad galėtume naudotis viena kitos klientų baze - tai vėlgi sutaupo mūsų laiką. 

Urban Beauty salone kiekviena klientė yra ypatinga viešnia. Patikėkite save salono profesionalams ir kartu paryškinkime Jūsų individualų grožį kartu. 

Procedūrų metu naudojame tik profesionalias priemones, kurias atidžiai atrinkome pagal klientų poreikius. 

Kad procedūros būtų efektyvios ir atlieptų aukštą kokybę, stengiamės rinktis aukštos kokybės įrangą. 

Preciziškai laikomės higienos, vadovaujamės procedūrų ir priemonių protokolais, nuolat tubulinamės profesinio augimo mokymuose. 

Mums labai svarbu, kad meistrui būtų patogu dirbti, o salono svečiai jaustųsi patogiai, todėl ypatingą dėmesį skyrėme darbo vietų ir klientų zonų komfortui ir ergonomikai. 

Procedūras stengiamės pritaikyti pagal kliento veido, rankų, pėdų odos, nagų, blakstienų, antakių problematiką bei būklę. 

Mūsų prioritetai - stengtis pagerinti kliento odos ar plaukų būklę edukuojant ir dalinantis sukauptomis žiniomis, išgryninti Jūsų poreikius bei norus ir kartu pasiekti geriausių rezultų kurie suteikia gerą emociją. 

Esame draugiški gyvūnams ir klientų laukiame su jų keturkojais draugais, labai džiaugiamės jų draugija ir ypatinga emocija kurią jie suteikia. 

Stengiamės prisitaikyti prie Jūsų poreikio procedūroms vakariniu laiku. 

Noriai dalyvaujame įvairiuose projektuose ir esame atviros kūrybiniams pasiūlymams.

Norime padėti Utenos beglobiams gyvūnams ir primename, kad aukų dėžutė dar neužsipildžiusi. 

Procedūrų metu Jums dovanojame ne tik estetinį vaizdą, patarimus, kaip ilgiau džiaugtis rezultatais, bet ir nuoširdžią emociją. Juk emocijos kuria mūsų ryšį ir norą sugrįžti pas Jūsų mylimą meistrę.

Urban Beauty salonas - lyg Utenos grožio verslo perlas. Mintyse ilgai brandintas salono įkūrėjos Dangira Bičiūnaitė-Tubelienė ir duris atvėręs vos karantino pradžioje, salonas išaugo taip, jog šiuo metu yra uteniškių viena labiausiai pamėgtų vietų pasimėgauti aukščiausios kokybės grožio procedūromis.

Panašūs įrašai

Kaip gudrumas ir tikėjimas savimi padėjo Victoriai Boro tapti grožio verslo sėkmės etalonu

Naujausiame Watalook epizode kalbiname vieną labiausiai įkvepiačių nagų verslo asmenybių - Victoria Boro, kuri dalijasi savo genialia išmintimi ir patirtimi

SKAITYTI
Gintarė Pribuišė - meistrė, tikinti, jog savo darbą būtina dirbti tik su meile

Gintarė Pribuišė - viena pavyzdingiausių permanentinio makiažo meistrių, visko pasiekusi tik ilgo ir kruopštaus darbo dėka

SKAITYTI
Nuo turizmo administravimo iki stilingiausio nagų salono Užupyje: Ievos Viščinytės istorija

Fingers Crossed Nails Studio įkūrėja Ieva Viščinytė dalijasi, ką jai teko pereiti, kad galiausiai įkurtų vieną stilingiausių nagų studijų Vilniuje.

SKAITYTI
Meistrė ir mokytoja iš didžiosios M: Polina Zinger apie Lietuvos nagų industriją

Viena populiariausių Watalook nagų meistrių ir mokytojų Polina Zinger pasakoja apie savo pašaukimą ir darbo principus

SKAITYTI
Klientų neatsiginantis barberis Ramūnas Pocius - apie žmogiškumą ir paprastumą versle

Vienas pirmųjų Klaipėdos barberių Ramūnas Pocius dalijasi apie savo verslą ir pagrindinius savo darbo principus - paprastumą ir žmogiškumą.

SKAITYTI
Indrė Širkienė - kaip susikurti savo identitetą ir jį komunikuoti grožio versle

Sužinok kaip ir nuo ko pradėti komunikuoti socialiniuose tinkluose, kokių klaidų nedaryti ir kaip surinkti didesnę auditoriją.

SKAITYTI
Kardinalūs karjeros posūkiai atsiperka: “Nagų Džiunglės” įkūrėjos Raimondos istorija

Šiame epizode kalbamės su ypač gerai žinoma Lietuvoje nagų meistre - Raimonda arba dar kitaip atpažįstama kaip Nagų Džiunglės.

SKAITYTI
Kaip nagų meistrė Greta Rum susikūrė savo grožio imperiją

Šiame epizode kalbamės su vieno pirmųjų grožio salonų, prisijungusių prie Watalook, savininke bei manikiūro meistre - Greta Rum.

SKAITYTI
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Tapk Watalook Bendruomenės Nariu