Naujausios nagų lakavimo tendencijos 2023 metais

Rugilė Uždavinytė
2023-03-28
7 minutės
Instagram iconFacebook iconLinkedin icon

Naujiems metams įsibėgėjus, skubame pristatyti karščiausiausias manikiūro tendencijas ir nagų lakavimo prognozes 2023 metams.

Nesvarbu, ar ieškai įkvėpimo, ar tiesiog nori išbandyti kažką naujo, naujausios nagų lakavimo tendencijos šiais metais siūlo įvairovę. Tad tikrai rasi idėjų, kurias galėsi parodyti savo nagų meistrui ar išbandyti namuose.

Jei 2022 m. nagų lakavimo tendencijų aukštumose dominavo blizgučiai ir glamūras, šiais metais manikiūrui nebelieka jokių taisyklių.

Įvairios nagų formos, ilgiai, spalvos, aksesuarai ir dizainas leidžia eksperimentuoti ir išbandyti skirtingus stilius.

Nuo ryškių raštų ir ekstravagantiškų akcentų iki vos pastebimo natūralios spalvos manikiūro – 2023 metai kviečia ieškoti savo autentiškumo.

 

Karščiausios manikiūro tendencijos 2023 metais

 

Chrominiai nagai 

Chrominiai nagai į 2023 m. sugrįžta su trenksmu, tik šį kartą gali tikėtis ne tik metalo atspalvių, bet viso spalvų spektro. Tiek pasaulio įžymybės kaip Dua Lipa ir Lizzo, tiek kiekvienas, norintis suspindėti, renkasi chrominį lakavimą.

Toks nagų dizainas tampa aprangos dalimi ir gali suteikti trūkstamą blizgų akcentą tavo stiliui.

Nagų aksesuarai

Šiais metais manikiūro tendencijos peržengia nusistovėjusias ribas, tad jei nori išbandyti kažką itin išskirtinio – nagų dizaino aksesuarai yra puikus būdas išreikšti savo kūrybiškumą.

Priklijuojamos metalo detalės, animacinių filmukų herojai, vandens lašus primenantys 3D burbuliukai ir panašūs nagų dailės elementai dominuos visais šių metų sezonais.

Įžymybių nagų meistrė Naomi Yasuda dalinasi karščiausiais sezono dizainais, kuriais puošiasi tokios garsenybės kaip Madonna ir Richie Shazam.

Žaismingas prancūziškas manikiūras

Prancūziškas manikiūras, tai nepamainoma visų laikų nagų lakavimo klasika. Tačiau per ilgus metus klasikinis prancūziškas manikiūras daugeliui atsibodo. Todėl šiais metais siūloma eksperimentuoti su klasikiniu stiliumi ir suteikti jam modernumo.

Įprastus baltus nagų galiukus pakeičia įvairiaspalviai galiukai, įvairios nagų formos ir ilgiai, piešiniai bei kiti nagų dailės motyvai. Šią techniką pamėgo garsiausi manikiūro specialistai, viena jų Chanel nagų meistrė Betina R. Goldstein.

Dvi skirtingos tekstūros

Negali apsispręsti, ar šį kartą nori matinių ar blizgių nagų? Kodėl gi neišbandžius abiejų? Nors matiniai nagai vis rečiau pasirodo naujausių manikiūro tendencijų sąrašuose, dviejų tekstūrų lakavimo užbaigimas yra viena stilingiausių šių metų tendencijų. Dalis nago yra užbaigiama blizgiu viršutiniu sluoksniu, kita dalis – matiniu.

Toks užbaigimas suteikia manikiūrui dinamiškumo, bet išlaiko minimalistinį ir estetišką dizainą.

Optinė iliuzija 

Jei nori kažko paprasto, bet neįprasto, optinę iliuziją sukuriantis manikiūras yra idealus pasirinkimas. Vis daugiau manikiūro meistrų išbando šią išskirtinę nagų dailės techniką.

Optinės iliuzijos manikiūrui yra pasitelkiami keli skirtingi lakavimo būdai, dažniausiai žaidžiant su prancūzišku manikiūru ir ombre nagų dizainu, taip sukuriant optinę iliuziją.

Aksominiai nagai

2022 m. dominavęs glamūras atneša dar vieną blizgią šių metų naujieną – aksominius nagus. Tai paprastas, bet prabangus manikiūro dizainas, primenantis aksominį audinį. Jis tiks tiek kiekvienai dienai, tiek išskirtinėms progoms.

Poparto nagų dailė

Poparto manikiūras atrodo lyg komiksų knygos piešinys. Tai išskirtinė naujiena, pasižyminti minimalistiniu dizainu, bet neįprastu stiliumi.

Dažniausiai poparto stiliaus lakavimas yra atliekamas padengiant nagą vienos spalvos nagų laku ir užtepant linijas aplink nagą kita spalva, taip sukuriant kontrastą ir kelių dimensijų efektą.

Tai itin universalus manikiūras, nes jį galima atlikti ant visų nagų formų ir naudojant įvairias spalvas.

Minimalistiniai akcentai

Kai pradžioje sakėme, jog šiais metais manikiūro tendencijos pasižymi įvairove, mes nejuokavome. Nuo itin spalvingo ir blizgaus nagų dizaino pereiname prie santūrių ir elegantiškų manikiūro idėjų.

Šiais metais taip pat niekur nedingsta minimalistiniai akcentai ir detalės. Nuo kelių taškelių ar linijų iki miniatiūrinių piešinių – minimalistiniai elementai suteikia įprastam vienspalviui manikiūrui dinamiškumo.

Natūralus ilgis ir spalva

Dar 2022 m. visame pasaulyje plačiai paplitusi aprangos ir gyvenimo būdo tendencija „Clean Girl Aeastetics" niekur nedingsta ir šiais metais.

Natūralus, tvarkingas ir odos toną atitinkantis manikiūras padeda sukurti estetišką išvaizdą nagams ir sukurti minimalistinį, dar vadinamą, „švarų” stilių.

Taip pat nemėgstantiems itin ilgų nagų, „Clean Girl Aeastetics" įkvėptas manikiūras leis atsikvėpti ir mėgautis natūralumu.

Kūno spalvos nagai ir kokybiškas manikiūras suteikia stiliui neutralios prabangos įvaizdį. Natūraliu manikiūru susižavi ir garsenybės kaip Bella Hadid ir Selena Gomez.

Priklijuojami nagai

Ilgą laiką priklijuojami nagai turėjo itin blogą įvaizdį. Turbūt atsimeni iš nekokybiško plastiko pagamintus kičinius nagus. Tačiau pastaraisiais metais priklijuojami nagai tobulėja ir tampa puikia alternatyva sudėtingam ir brangiam manikiūrui.

Priklijuojami nagai mažiau pažeidžia nagą negu nuolatinis gelinis ar akrilinis lakavimas, be to, juos gali naudoti kelis kartus bei eksperimentuoti įvairiais nagų dizainais.

Tikėtina, jog tokie nagai ir toliau populiarės, kaip alternatyva, norintiems prieinamo ir lengvai namie atliekamo manikiūro.

Madingiausios nagų spalvos 2023 metais


Kaip ir nagų dailė ir dizainas, manikiūro spalvos šiais metais kinta nuo lengvų pastelinių tonų iki ryškių barbiškų ir magenta spalvos atspalvių. 

Barbiški nagai ir „Viva Magenta" 

Švelnūs „bubble gum" atspalviai, karšta rožinė ir žinoma, šių metų „Pantone" nugalėtoja „Viva Magenta" spalva užvaldys nagų studijas ir klientų širdis.

Nagų meistrai ypatingai ruošiasi pavasario ir vasaros sezonui, nes rožiniai tonai ir spalvos bus vienos populiariausių 2023 metais.

Pastelinės spalvos

2022 m. dominavusi violetinė ir alyvinė spalvos niekur nedingsta, bet prie jų prisijungia vasariška citrininė geltona, mėtinė, žydra, alyvuogių žalia ir kitos pastelinės spalvos.

Toks manikiūras itin populiarus pavasarį, kuomet norisi atsisveikinti su šaltais žiemos atspalviais ir pagaliau įsileisti spalvų į savo kasdienybę.

Pasaulio įžymybės kaip Hailey Bieber, Selena Gomez ir net lietuvių žvaigždės neatsispiria spalvingam ir žaismingam pasteliniam manikiūrui.

Prabangi mėlyna spalva 

Itin sodri mėlyna spalva jau ilgą laiką išlieka manikiūro tendencijų aukštumose. Ji puikiai dera prie sidabro ir aukso motyvų bei nepriekaištingai papildo bet kokį stilių.

Jei ieškai paprasto, bet prabangaus ir elegantiško stiliaus – sodri mėlyna yra puikus pasirinkimas.

Širdelių akcentai

Nors ir Valentino diena praėjo, romantika neblėsta. Vis daugiau manikiūro specialistų 2023 metus pasitinka romantiška nuotaika.

Šiais metais pastebėsi, jog vis daugiau nagų studijų siūlo klientams nagus papuošti įvairiais širdelių motyvais. Nuo minimalistinių kontūrų iki 3D akcentų – širdelių įkvėptas dizainas suteikia manikiūrui žaismingumo ir švelnumo.

Naujausios nagų lakavimo tendencijos parodo, jog svarbiausia yra savo stiliaus ir autentiškumo atradimas. Todėl kviečiame išbandyti kuo daugiau skirtingų manikiūro idėjų ir atrasti tau tinkamiausią nagų dizainą.

Na, o jei ieškai profesionalaus nagų dailės meistro ar studijos savo mieste, kviečiame išbandyti Watalook: Book Beauty Services mobiliąją programėlę. Joje galėsi atrasti šalia tavęs esančius grožio meistrus, matyti jų buvusių klientų atsiliepimus, nuotraukas ir užsirašyti vizitui.

Programėlę atsisiųsti gali per App Store arba Google Play.

Panašūs įrašai

Psichologė Ieva Molienė: kaip meistrui palaikyti sveiką vidinę savijautą

Šiame Watalook Podcast epizode kalbamės su klinikine psichologe Ieva Moliene apie tai, kaip išmokti suprasti klientų norus ir poreikius.

SKAITYTI
Watalook bendraįkūrėjas Klaudijus Ambrožas apie grožio industriją ir Watalook misiją

Šiame Watalook Podcast epizode į studiją pasikvietėme Watalook bendraįkūrėją ir generalinį direktorių - Klaudijų Ambrožą.

SKAITYTI
Pokalbis su plastikos chirurge Gabriele Latakaite - Čiulade: kada išties reikalingos plastinės operacijos

Šiame Watalook Podcast epizode kalbamės su žinoma plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytoja - Gabriele Latakaite - Čiulade.

SKAITYTI
Anželika Wojc - mylimiausia įžymybių ir nuotakų šukuosenų virtuozė

Šiame epizode kalbamės su didžiausias Lietuvos įžymybes bei nuotakas puošiančia ir šukuojančia - šukuosenų meistre Anželika Wojc.

SKAITYTI
Kas padėjo Justinai Gafaro prisikviesti (ir išlaikyti) sėkmę į savo grožio verslą

Šiame epizode kalbamės su ilgametę patirtį turinčia makiažo meistre ir grožio salono "GAFARO grožio namai" savininke - Justina Gafaro.

SKAITYTI
Blizgučių meistrė Dovilė Tiriūtė: apie iššūkius ir nušvitimus versle ir gyvenime

Šiame epizode kalbamės su makiažo meistre, o dabar geriau žinoma kaip nuomonės formuotoja ir Glitter Poetry įkūrėja - Dovile Tiriūte.

SKAITYTI
Renata Navickė: apie grožio verslą ir tai, ko klientas išties laukia tavo grožio kėdėje

Apie grožio verslo subtilybes, užskulisius bei iššūkius valdant grožio saloną - su Watalook Podcast pašnekove Renata Navicke.

SKAITYTI
Kas slypi už mados? Miglė Kazėnaitė apie mados tendencijas ir įvaizdžio subtilybes

Antrąjame Watalook Podcast epizode išgirsk apie mados antropologiją bei tendencijas iš Lietuvos įžimybių stilistės Miglės Kazėnaitės.

SKAITYTI
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Tapk Watalook Bendruomenės Nariu