Meistrė Daiva Žilienė: ką reiktų žinoti apie antakių mikropigmentaciją

Daiva Žilienė
2023-04-26
3 minutes
Instagram iconFacebook iconLinkedin icon

Mūsų blogas su malonumu pristato dar vieną svečią - Watalook meistrę Daivą Žilienę. Daiva - patyrusi vizažistė, permanentinio makiažo meistrė ir grožio salono „Orseidė” vadovė. Specialistė taip pat dėsto vizažą Panevėžio Kolegijoje ir yra laimėjusi ne vieną garbingą titulą grožio ekspozicijose ir konkursuose. 

Šįkart kviečiame paskaityti Daivos patarimus apie antakių mikropigmentaciją, kurie bus įdomūs kiekvienam smalsaujančiam ar norinčiam išbandyti šios procedūros privalumus.

Viskas apie mikropigmentaciją ir priežiūrą tarp procedūrų

Mikropigmentacija - tai dar kitaip vadinamas ilgalaikis makiažas arba permanentinis makiažas. Ši procedūra dažniausiai naudojama norint sukurti ilgalaikį antakių, akių ir lūpų kontūrą ir spalvą. Tačiau mikropigmentacijos principais taip pat paremtos ir kitos kosmetinės-pagalbinės procedūros: krūtų aureolės ryškinimas, galvos odos išplikusių vietų tušavimas, veido ilgalaikis makiažas t.y. dirbtiniai apgamai, strazdanos.
Nors daugeliui įprasta, jog mikropigmentacija paprastai atliekama norint pasiryškinti savo veido bruožus, kitiems tai yra tikras išsigelbėjimas siekiant sutaupyti laiko: juk taip patogu ryte atsikėlus iškart atrodyti tarsi lengvai padažytais antakiais, ryškesnėmis akimis ir švelniai paryškintomis lūpomis. 

Prieš procedūrą: ką būtina žinoti

Kaip ir dauguma ilgalaikių procedūrų, mikropigmentacija taip pat reikalauja tam tikro pasiruošimo. Kadangi teoriškai tai - invazinė procedūra (panaši į tatuiravimą), čia galioja keletas svarbių taisyklių.

Visų pirma, bent savaitę iki procedūros (o geriausia dvi ar ilgiau) negalima lankytis soliariume ir degintis saulėje. Kodėl? Kaip visi žinome, įdegimas skatina odos viršutinio sluoksnio regeneraciją. Jeigu atliksite antakių pigmentaciją ant šviežiai įdegusio veido, pasiektas efektas tiesiog nusilups kartu su įdegiu. Tas pats galioja cheminiam pylingui - rūgštinės veido procedūros taip pat sukelia odos paviršiaus regeneraciją, ir tai be abejo sumažins ilgalaikio makiažo efektą.

Taip pat savaitę iki procedūros svarbu nedažyti antakių cheminiais dažais, o likus 24 val. iki procedūros nevartoti alkoholio (alkoholis skystina kraują). 

Kaip atliekama mikropigmentacijos procedūra

Šios procedūros metu po oda itin plona adatėle yra suleidžiamas spalvos pigmentas. Spalva parenkama individualiai pagal kliento spalvinį tipą, jo norus ir pageidavimus. Mikropigmentacija dažnai painiojama su dekoratyvinėmis tatuiruotėmis, tačiau mikropigmentacijos metu pigmentas suleidžiamas dermos paviršiuje (iki 0,8 mm), o tatuiruojant giliau (apie 2mm). Tokiu būdu ilgalaikis makiažas atrodo natūraliai ir subtiliai, o skausmas yra minimalus - nepalyginamas su tikru tatuiravimu.

 Gijimas po mikropigmentacijos kiekvienam vyksta individualiai, tačiau daugumai klientų susidaro smulkūs šašiukai, kurie natūraliai pasišalina savaitės ar 10 dienų laikotarpyje. Šašiukų negalima krapštyti ar šukuoti - antraip pakenksite galutiniam rezultatui. Niežėjimas yra natūralus procesas po procedūros atsinaujinant pažeistai odai. Po pirmos procedūros praėjus 6 savaitėms yra atliekama korekcija. 

Priežiūra po procedūros

Kaip jau minėjau anksčiau -  invazinė mikropigmentacijos procedūra reikalauja tiek tinkamo pasiruošimo, tiek teisingos priežiūros gijimo laikotarpiu.

Iškart po mikropigmentacijos procedūros ateinančias 48 val. reiktų vengti stipraus prakaitavimo, 2 savaites vengti saulės ir soliariumo, nenaudoti šveitiklių, rūgščių. Jeigu ilgalaikis makiažas atliktas akių srityje, savaitę po procedūros nesidažyti tušu. Atnaujinti ilgalaikį makiažą reiktų daugmaž po 1-1,5 metų, tačiau kiekvienas atvejis individualus - riebesnėje odoje pigmentas pasišalina greičiau, sausesnėje išsilaiko kiek ilgiau. Taip pat labai svarbu pasirinkti kompetentingą specialistą, kuris kokybiškai atliktų procedūrą. 

Dažnai susiduriu su klausimu, ar po ilgalaikio makiažo reikia cheminiais dažais dažyti antakius? Jeigu jūsų antakių plaukeliai šviesūs ar žili, tikrai reikia. Jeigu antakių plaukeliai tamsūs – dažyti cheminiais dažais nebūtina. 

Jeigu esate iš tų žmonių, kurie dar tik svarstote išbandyti šią procedūrą, galite būti tikri: mikropigmentacija - tai saugi ir populiari kosmetinė procedūra, be kurios daugybė moterų jau nebeįsivaizduoja savo grožio rutinos.

Po jos oda gyja greitai ir lengvai, o jums tereikės tik šiek tiek kantrybės pirmąsias savaites vengiant saulės ir kitų procedūrų.

Daiva Žilienė

Permanentinio makiažo meistrė

Daiva Žilienė

Permanentinio makiažo meistrė

Panašūs įrašai

Kaip gudrumas ir tikėjimas savimi padėjo Victoriai Boro tapti grožio verslo sėkmės etalonu

Naujausiame Watalook epizode kalbiname vieną labiausiai įkvepiačių nagų verslo asmenybių - Victoria Boro, kuri dalijasi savo genialia išmintimi ir patirtimi

SKAITYTI
Gintarė Pribuišė - meistrė, tikinti, jog savo darbą būtina dirbti tik su meile

Gintarė Pribuišė - viena pavyzdingiausių permanentinio makiažo meistrių, visko pasiekusi tik ilgo ir kruopštaus darbo dėka

SKAITYTI
Nuo turizmo administravimo iki stilingiausio nagų salono Užupyje: Ievos Viščinytės istorija

Fingers Crossed Nails Studio įkūrėja Ieva Viščinytė dalijasi, ką jai teko pereiti, kad galiausiai įkurtų vieną stilingiausių nagų studijų Vilniuje.

SKAITYTI
Meistrė ir mokytoja iš didžiosios M: Polina Zinger apie Lietuvos nagų industriją

Viena populiariausių Watalook nagų meistrių ir mokytojų Polina Zinger pasakoja apie savo pašaukimą ir darbo principus

SKAITYTI
Klientų neatsiginantis barberis Ramūnas Pocius - apie žmogiškumą ir paprastumą versle

Vienas pirmųjų Klaipėdos barberių Ramūnas Pocius dalijasi apie savo verslą ir pagrindinius savo darbo principus - paprastumą ir žmogiškumą.

SKAITYTI
Indrė Širkienė - kaip susikurti savo identitetą ir jį komunikuoti grožio versle

Sužinok kaip ir nuo ko pradėti komunikuoti socialiniuose tinkluose, kokių klaidų nedaryti ir kaip surinkti didesnę auditoriją.

SKAITYTI
Kardinalūs karjeros posūkiai atsiperka: “Nagų Džiunglės” įkūrėjos Raimondos istorija

Šiame epizode kalbamės su ypač gerai žinoma Lietuvoje nagų meistre - Raimonda arba dar kitaip atpažįstama kaip Nagų Džiunglės.

SKAITYTI
Kaip nagų meistrė Greta Rum susikūrė savo grožio imperiją

Šiame epizode kalbamės su vieno pirmųjų grožio salonų, prisijungusių prie Watalook, savininke bei manikiūro meistre - Greta Rum.

SKAITYTI
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Tapk Watalook Bendruomenės Nariu