Makiažo fotografavimas: didžiausios klaidos ir patarimai

Rugilė Uždavinytė
2023-01-09
5 minutės
Instagram iconFacebook iconLinkedin icon

Fotomakiažas - tai makiažas, specialiai atliekamas fotosesijai. Nors šiais laikais tapo įprasta, jog žurnalų viršeliai ar profesionalios vestuvinės nuotraukos yra gerokai padailinamos tiesiog retušavimo metu, fotografai rekomenduoja iš anksto pasirūpinti tinkamu, profesionaliai fotosesijai pritaikytu modelio veido makiažu.

Kaip žinia, egzistuoja keli populiarūs makiažo tipai: dieninis, vakarinis, dalykinis ir makiažas fotosesijai. Visi šie makiažo tipai gali būti atliekami profesionaliai ir naudojant pačią kokybiškiausią kosmetiką, tačiau toli gražu ne kiekvienas makiažas gerai atrodo nuotraukoje.

Kuo ypatingas fotosesijai skirtas makiažas?

Profesionalus makiažas nelygu fotosesijos ar proginiam makiažui. Priklausomai nuo apšvietimo, fotoaparatas gali užfiksuoti tai, ko galbūt visai nebuvo tikėtasi.

Taip yra todėl, kadangi fotoaparatas visiškai kitaip „mato“ žmogaus odą negu kad plika akis.

Veido odos tekstūros bei spalvos nelygumai, veido kontūrai, akys: nuotraukoje visi šie bruožai gali atrodyti absoliučiai kitaip jeigu naudojamas stiprus apšvietimas - saulės šviesa ar blykstė.

Fotografuojant su blykste arba saulės šviesoje, blizgios makiažo dalelės atspindės visą šviesą ir iškreips makiažo išvaizdą.

Kaip užtikrinti makiažą, kuris nuotraukoje atrodytų nepriekaištingai

Esminė taisyklė - vengti blizgios ir kontrastingos kosmetikos ir rinktis matinius kosmetikos produktus.

Jau fotografavimo stadijoje tinkamas veido odos makiažas leis užtikrinti paprastesnį nuotraukų retušavimo procesą ir kuo geresnį galutinį rezultatą nuotraukoje.

Pagrindiniai makiažo fotografavimo principai

  • Atliekant veido makiažą būtina veido odos nelygumus padengti dosniu maskuoklio sluoksniu. Fotoaparatas nedraugauja su odos defektais ir spalvos nelygumais!
  • Svarbu naudoti tinkamą makiažo pagrindą (geriausiai atrodo šiltos spalvos, persikiniai atspalviai) ir juo padengti ne tik veido odą, bet ir kaklą bei dekolte. Antraip modelis arodys lyg su kauke.
  • Būtina vengti ne tik blizgios kosmetikos bet ir riebaus odos blizgesio, tad nebijok naudoti daug matinės pudros!
  • Storas matinis kosmetikos sluoksnis nuotraukoje gali suplokštinti veidą, tad norint sugrąžinti natūralius veido kontūrus (pvz. paryškinti skruostikaulius ir smakrą), reiktų naudoti matinius skaistalus, kontūravimo priemones.
  • Akių makiažas turėtų būti išraiškingas, tačiau ne per tamsus. Būtina pabrėžti akių kontūrą pieštuku bei matiniais šiltos spalvos šešėliais. Pernelyg tamsus akių makiažas nėra tinkamas sprendimas, nes akys atrodys pavargusios.
  • Norint suteikti akių makiažui moteriško žavesio, išryškink išorinius akių kampučius ir pabrėžk gundantį katės akių efektą.
  • Galutinis ryškių akių akcentas - blakstienos. Riestos, kruopščiai keliais sluoksniais tušu padengos blakstienos užtikrins akių gylį. Taip pat nebloga idėja naudoti dirbtines blakstienas.
  • Kaip veido odos, taip ir akių makiažas turi būti atliekamas vengiant blizgių šėšėlių. Vienintelė blizgios kosmetikos išimtis - lūpų makiažas. Šiek tiek blizgesio suteiks lūpoms daugiau apimties.

Pagrindinės proginio makiažo klaidos:

  • Makiažas nesuderintas su progine tematika. Tai ypač galioja vestuvių fotosesijai. Makiažas ir jo spalvos turėtų derėti su fotosesijos spalvine schema (pamergių suknelėmis, dekoracijomis, ar puokštės spalvine gama)
  • Makiažas pernelyg plonas, netvarus. Kosmetikos sluoksnis ant odos turi būti tvarus ir išlikti visą dieną, ypač vestuvių atveju.
  • Kalbant apie vestuvių makiažą, reiktų pagalvoti ir apie jaunikį. Jeigu sutuoktiniai pageidauja profesionalios fotosesijos, jaunikiui taip pat būtinas bent minimalus veido makiažas. Antraip nuotraukoje bus matomas akivaizdus skirtumas tarp jauniosios ir jaunikio veidų ir nuotrauka atrodys keistokai.

Tad visi tie, kurie planuoja leidinio, žurnalo ar proginę fotosesiją ir siekia nepriekaištingo rezultato, atminkite: ieškokite visažisto, teikiančio konkrečiai proginio, foto ar vestuvių makiažo paslaugas.
Dalykinis, vakarinis ar dieninis makiažas nėra tinkamiausias sprendimas svarbioms fotosesijoms.

Panašūs įrašai

Kaip gudrumas ir tikėjimas savimi padėjo Victoriai Boro tapti grožio verslo sėkmės etalonu

Naujausiame Watalook epizode kalbiname vieną labiausiai įkvepiačių nagų verslo asmenybių - Victoria Boro, kuri dalijasi savo genialia išmintimi ir patirtimi

SKAITYTI
Gintarė Pribuišė - meistrė, tikinti, jog savo darbą būtina dirbti tik su meile

Gintarė Pribuišė - viena pavyzdingiausių permanentinio makiažo meistrių, visko pasiekusi tik ilgo ir kruopštaus darbo dėka

SKAITYTI
Nuo turizmo administravimo iki stilingiausio nagų salono Užupyje: Ievos Viščinytės istorija

Fingers Crossed Nails Studio įkūrėja Ieva Viščinytė dalijasi, ką jai teko pereiti, kad galiausiai įkurtų vieną stilingiausių nagų studijų Vilniuje.

SKAITYTI
Meistrė ir mokytoja iš didžiosios M: Polina Zinger apie Lietuvos nagų industriją

Viena populiariausių Watalook nagų meistrių ir mokytojų Polina Zinger pasakoja apie savo pašaukimą ir darbo principus

SKAITYTI
Klientų neatsiginantis barberis Ramūnas Pocius - apie žmogiškumą ir paprastumą versle

Vienas pirmųjų Klaipėdos barberių Ramūnas Pocius dalijasi apie savo verslą ir pagrindinius savo darbo principus - paprastumą ir žmogiškumą.

SKAITYTI
Indrė Širkienė - kaip susikurti savo identitetą ir jį komunikuoti grožio versle

Sužinok kaip ir nuo ko pradėti komunikuoti socialiniuose tinkluose, kokių klaidų nedaryti ir kaip surinkti didesnę auditoriją.

SKAITYTI
Kardinalūs karjeros posūkiai atsiperka: “Nagų Džiunglės” įkūrėjos Raimondos istorija

Šiame epizode kalbamės su ypač gerai žinoma Lietuvoje nagų meistre - Raimonda arba dar kitaip atpažįstama kaip Nagų Džiunglės.

SKAITYTI
Kaip nagų meistrė Greta Rum susikūrė savo grožio imperiją

Šiame epizode kalbamės su vieno pirmųjų grožio salonų, prisijungusių prie Watalook, savininke bei manikiūro meistre - Greta Rum.

SKAITYTI
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Tapk Watalook Bendruomenės Nariu