Populiariausios 2023 metų plaukų tendencijos

Rugilė Uždavinytė
2023-03-09
5 minutės
Instagram iconFacebook iconLinkedin icon

Atsidūrus ties pavasario slenksčiu daugelis pasiryžta ryškesniems išvaizdos pokyčiams. Vieni nori atsikratyti per praėjusius metus neva sukauptos neigiamos energijos, kiti - prisiderinti prie naujo sezono garderobo, o treti tiesiog dievina eksperimentuoti ir reguliariai keisti savo plaukų išvaizdą, tad kievieną sezoną būtinai privalo išbandyti kažką naujo.

Nesvarbu, kuriai kategorijai priskiri save - mes atrinkome dešimt esminių plaukų tendencijų, kuriuos šiais metais valdys miestų gatves, socialinius tinklus, televizijos ekranus ir garsenybių plaukus. Neabejojame, jog tarp šių įvaizdžių atrasi ne vieną tinkantį ir tau:

Aukštas kuodas

Ko gero nesuklystume teigdami, jog aukštai sukelti plaukai - liaudiškai kuodas - yra vienas ilgiausiai gyvuojančių plaukų stilių, į madą įvairiais pavidalais sugrįžtantis nuo pat Viktorijos laikų, ir, tikėtina, dar seniau. Šiais metais atgijusi šios šukuosenos versija - tai 90-ųjų stiliaus kuodas, kurį geriausiai įkūnija klasikinis Pamelos Anderson įvaizdis - pasišiaušusios, aukščiausiame galvos taške susegtos lengvos garbanos ir veidą įrėminančios sruogelės arba kirpčiukai.

“Bob” kirpimas iki žandikaulio

Kaip ir reikėjo tikėtis, muletai, shagai ir kiti smarkiai iškarpyti plaukų stiliai pamažu  palieka savo zenitą (tačiau vis dar išlieka itin svarbūs - ypač garbanotų plaukų savininkams!). Hailey Bieber - viena pirmųjų garsenybių, nusprendusi sugrąžinti struktūrą į bob stiliaus kirpimus. Šį sausį mados ikona pasirodė su šviežutėliu, jaunatvišku, žemiau smakro siekiančiu bob’u. Esame tikri - tai taps nr. 1 šio pavasario plaukų stiliumi norintiems atsinaujinti po žiemos.

Raudoni plaukų atspalviai

Praėjusių metų Zenday’os ir Gigi Hadid plaukų spalvos transformacijos įkvėpė raudonų ir šiltų plaukų atspalvių sugrįžimą, kuris niekur nesitrauks ir šiais metais. Variniai, bronziniai, braškiniai ir kokie tik nori rausvi plaukų niuansai išliks populiariu pasirinkimu kiekvieno plaukų koloristo meniu.

Itin šviesios blondinės

Mados pranašai skelbia, jog šiais metais sugrįžta platinos tonai ir klasikinės holivudinės blondinės! Kaip žinia, pasiekti aukščiausio lygio plaukų šviesumą yra nelengva užduotis - kartais net ir patyrusiems meistrams. O ką ir bekalbėti apie nuolatinę spalvos priežiūrą ir plauko struktūros atstatymą po šviesinimo milteliais ir peroksidu! Šis ikoniškas įvaizdis pareikalaus šiek tiek pastangų.

Maištas plaukuose

Pasišiaušę, šiek tiek iškarpyti ir ant veido krentantys plaukai, gotiškai pajuodę akių vokai, odiniai ir lateksiniai rūbai… Prisimink klasikinius Olsen dvynių, Sky Ferreira, Kate Moss, Alexa Chung įvaizdžius iš 2010-ųjų. Angliškai kalbančiuose kraštuose ši estetika buvo praminta indie sleaze - ir šiandien ji sugrįžta antram gyvenimui. Tad jeigu tave visados slapta traukė ekscentriškas chaosas - tau šis stilius bus kaip tik.

Šlapių plaukų efektas ir retro bangos

Šlapi, atgalios sušukuoti plaukai išlieka populiarūs jau porą metų. Juos matome visur - mados kolekcijų pristatymuose, kino ir muzikos apdovanojimuose, įžymybių Instagramuose. O šiais metais šiam stiliui į kompaniją dar taip pat prisijungė gyvatės vingius primenančios retro bangos (angl. fingerwaves) ir žaismingos jų variacijos.

Plaukų skyrimas į šoną

Pagaliau išaušo atpildo valanda: nauja šoninio plaukų skyrimo tendencija kerta Z kartai į paširdžius. Pastaruosius keletą metų jaunoji puošeivų generacija visais įmanomais būdais kritikavo jų nuomone senamadišką skyrimą į šoną. Tačiau mada nepavaldi amžiui ar kartoms: kaip matome, Zendaya, Megan Fox, Jenner-Kardashian šeima, Sydney Sweeney ir kitos stiliaus ikonos atrodo probloškiančiai - nesvarbu į kurį šoną atmesti jų plaukai.

“Kątik iš lovos”: pasišiaušę, nerūpestingi plaukai

Stella McCartney, Fendi, Blumarine ir kituose mados pristatymuose pastebėta - modelių plaukai atrodo lyg šie būtų užlipę ant podiumo paskutinę minutę - tiesiai atlėkę taxi po ilgos nakties klube ar poros valandų miego. Lengvai apsilankstę, prieš kelias dienas formuoti ar šukuoti plaukai - tai nerūpestingas ir tingus šių metų plaukų stilius.

Eksperimentiniai ir dramatiški trumpi kirpimai

Jeigu po hibernacijos ir tamsios žiemos nebesinori nieko kito  kaip tik nusirėžti plaukus - prašom! Tiesiogine to žodžio prasme. 

2023-ieji yra skelbiami radikalios saviraiškos metais (o ar neturėtų taip būti visada?). Jeigu nuojauta sako, jog atrodysi kietai su trumputėliu berniukišku kirpimu - nelauk ir kirpk! Vienintelė taisyklė - neženk šio žingsnio, jeigu žinai, jog gailėsies. Trumpi plaukai ne minkštaširdžiams!

Plaukų sagės-krabai

Tie, kurie su nostalgija prisimena 2000-uosius, šiemet galės maloniai sugrįžti į vaikystės laikus. Plaukus į griežtą, tvarkingą arba laisvą ir pasišiaušusį kuodą sugriebiantis “krabas” grįžo į įžymybių plaukus ir gali kiekvienam suteikti mielą Y2K įvaizdį. Pasimokyk iš Kendal Jenner, Hailey Bieber ar Bella Hadid. Palik dvi plonytes sruogeles priekyje ir voilá!

Panašūs įrašai

Psichologė Ieva Molienė: kaip meistrui palaikyti sveiką vidinę savijautą

Šiame Watalook Podcast epizode kalbamės su klinikine psichologe Ieva Moliene apie tai, kaip išmokti suprasti klientų norus ir poreikius.

SKAITYTI
Watalook bendraįkūrėjas Klaudijus Ambrožas apie grožio industriją ir Watalook misiją

Šiame Watalook Podcast epizode į studiją pasikvietėme Watalook bendraįkūrėją ir generalinį direktorių - Klaudijų Ambrožą.

SKAITYTI
Pokalbis su plastikos chirurge Gabriele Latakaite - Čiulade: kada išties reikalingos plastinės operacijos

Šiame Watalook Podcast epizode kalbamės su žinoma plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytoja - Gabriele Latakaite - Čiulade.

SKAITYTI
Anželika Wojc - mylimiausia įžymybių ir nuotakų šukuosenų virtuozė

Šiame epizode kalbamės su didžiausias Lietuvos įžymybes bei nuotakas puošiančia ir šukuojančia - šukuosenų meistre Anželika Wojc.

SKAITYTI
Kas padėjo Justinai Gafaro prisikviesti (ir išlaikyti) sėkmę į savo grožio verslą

Šiame epizode kalbamės su ilgametę patirtį turinčia makiažo meistre ir grožio salono "GAFARO grožio namai" savininke - Justina Gafaro.

SKAITYTI
Blizgučių meistrė Dovilė Tiriūtė: apie iššūkius ir nušvitimus versle ir gyvenime

Šiame epizode kalbamės su makiažo meistre, o dabar geriau žinoma kaip nuomonės formuotoja ir Glitter Poetry įkūrėja - Dovile Tiriūte.

SKAITYTI
Renata Navickė: apie grožio verslą ir tai, ko klientas išties laukia tavo grožio kėdėje

Apie grožio verslo subtilybes, užskulisius bei iššūkius valdant grožio saloną - su Watalook Podcast pašnekove Renata Navicke.

SKAITYTI
Kas slypi už mados? Miglė Kazėnaitė apie mados tendencijas ir įvaizdžio subtilybes

Antrąjame Watalook Podcast epizode išgirsk apie mados antropologiją bei tendencijas iš Lietuvos įžimybių stilistės Miglės Kazėnaitės.

SKAITYTI
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Tapk Watalook Bendruomenės Nariu