Mėgstamiausi klientų prekiniai ženklai, kuriuos verta turėti savo salone

Rugilė Uždavinytė
2023-03-30
5 minutės
Instagram iconFacebook iconLinkedin icon

Tam tikri prekės ženklai atrodo įgauna atskirą gyvenimą. Net jei egzistuoja, iš pirmo žvilgsnio, daugybė identiškų produktų toje pačioje rinkoje, tam tikri prekės ženklai tampa lyderiais ir mėgstamiausiais.

Dažnai populiarumas, pats savaime, nėra kokybės indikatorius, tačiau tam tikrais atvejais jis gali būti reikšmingas. Pavyzdžiui, jei aukšto lygio specialistai ar srities ekspertai rekomenduoja tam tikrą prekės ženklą vietoj kito, tai jau galėtų būti kokybės indikatorius.

Grožio specialistų ir jų klientų pamėgti prekės ženklai patektų į šią kategoriją, kadangi produktai naudojami šioje industrijoje ne tik turi kokybės reikalavimus, bet ir dažnai neturi itin greito poveikio. Gerus prekės ženklus įmanoma atskirti tik ilgai naudojant, sekant pokyčius bei turint ilgalaikę darbo patirtį.

Geriausi prekės ženklai pagal sritį

Plaukų priežiūra: Olaplex, Wella

Wella yra seniausias prekės ženklas šiame sąraše, kadangi įmonė buvo įkurta dar XIX amžiuje. Grožio industrija yra neįtikėtinai arši ir konkurencinga, tad išlikti šioje srityje tokį ilgą laiką yra itin sudėtinga, o vien tai jau parodo Wella prekės ženklo kokybę. Kartu, ši įmonė nestagnavo, o nuolat tobulino ir kūrė produktus, todėl dabar turi vieną plačiausių asortimentų. Galiausiai, šio prekės ženklo produktus neretai imituoja ir kopijuoja konkurentai, pavyzdžiui Elizavecca cer-100, todėl tai irgi galima laikyti kokybės indikatoriumi.

Olaplex yra šiek tiek kitoks prekės ženklas. Nors vis dar toks pat populiarus tiek tarp grožio specialistų, tiek tarp jų klientų, šis prekės ženklas yra labiau sukoncentruotas į pažeistų plaukų stiprinimą. Ši įmonė turi net tris patentus specifinei plaukų atkūrimo ir stiprinimo technologijai, todėl Olaplex turi unikalų pranašumą prieš visus konkurentus.

Plaukų kirpimas ir barzdos skutimas: Dyson, Wahl

Priešingai nei kitose srityse, plaukų kirpime egzistuoja gana aiškūs skirtumai tarp vyrų ir moterų priemonių. Pirmiesiems barberiai itin dažnai naudoja Wahl produktus, kadangi jie yra ypatingai patvarūs ir turi platų asortimentą, kuris tinka beveik visiems kirpimo būdams ir pasirinkimams. Kartu, Wahl savo produktams suteikia gana ilgą garantinį laikotarpį, o profesionaliame naudojime tai laikoma papildomu privalumu.

Moteriškame kirpime tokių ryškių favoritų nėra, todėl dažnai naudojami keli prekės ženklai. Vienas iš jų neretai yra Dyson, kurie, nors dar gana nauji grožio industrijoje, jau yra pasižymėję kaip itin patikimas ir inovatyvus prekės ženklas.

Tiesa, moteriškame plaukų kirpime stipriai populiarėja tokie prekės ženklai kaip Kevin Murphy, kurie parduoda platų produktų asortimentą, tačiau turi ir kirpimui skirtas žirkles bei daugelį kitų priemonių. Kevin Murphy kuria produktus grožio salonams ir profesionalams, todėl ypatingai didelį dėmesį skiria aukštai produktų kokybei ir efektyviai plaukų priežiūrai.

Taip pat, daug kam patraukli Kevin Murphy vertybinė pozicija - jų produktai yra kuriami iš ingredientų, kurie gaunami etiškai, nežaloja gamtos ir gali būti išgaunami iš atsinaujinančių šaltinių. Kartu su itin aukšta produktų kokybe, tai padaro šią įmone viena iš lyderių savo industrijoje.

Odos priežiūra: The Ordinary, Dermalogica, Noon, Sesderma

Du dažnai pasirodantys prekės ženklai odos priežiūros srityje yra The Ordinary ir Dermalogica. Pastaroji yra nutaikyta į odos priežiūros profesionalus, kurie gali tinkamai panaudoti net keblesnius ar sunkiau naudojamus produktus. Taip pat, Dermalogica atsargiai renkasi savo ingredientus - dažniausiai naudojama tik tai, kas turi tvirtą mokslinį pagrindą. Galiausiai, šis prekės ženklas, yra šiek tiek brangesnis, kadangi įmonė save pozicionuoja kaip gaminančią efektyvią, o nebūtinai lengvai įperkamą produkciją.

The Ordinary, tuo tarpu, yra skirta paprastam ir kasdieniam vartotojui, nors ją naudoja ir kai kurie profesionalai. Vienas iš šio prekės ženklo išskirtinumo yra skaidrumas, todėl ši įmonė parduoda mažiau kombinuotų produktų ir daugiau fokusuojasi į vieno ingrediento prekes. Taip pat, ši strategija jiems padeda siekti minimalizmo produktų dizaine, todėl The Ordinary yra lengvai atpažįstama ir išsiskiria iš kitų prekės ženklų.

Aukščiau išvardyti prekės ženklai yra standartinė daugelio kosmetologų priemonių dalis, tačiau pastaruoju metu vis populiarėja dar du - Noon ir Sesderma. Pirmoji yra vis dar jauna įmonė, bet jau pasižymėjusi tarp kosmetologų dėl savo itin aukštos kokybės, natūralių ingredientų ir efektyvių formuluočių. Noon taip pat daug dėmesio skiria gamtos apsaugai, naudoja daugiausia perdirbamus ingredientus savo pakuotėse.

Sesderma šiek tiek skiriasi nuo Noon, kadangi ji pirmiausia siekia efektyvumo ir patikimumo. Ji buvo pirmoji, kuri pradėjo naudoti nanotechnologijas savo produkcijoje. Bendrai, Sesderma daugiau dėmesio skiria moksliniams tyrimams ir naudoja ingredientus, kurie turi patikrintą poveikį, tačiau kartu turi itin platų produktų asortimentą.

Nagų priežiūra: Shellac, OPI

Du, dėl pirmosios vietos nagų priežiūros sąraše besivaržantys, prekės ženklai yra Shellac ir OPI. Tiesa, egzistuoja gana daug skirtumų. Pavyzdžiui, pirmoji fokusuojasi, iš esmės, į vieną nagų lakavimo sistemą, kuri kombinuoja gelinio ir tradicinio lakavimo privalumus. Tinkamam Shellac panaudojimui reikia ir UV arba LED lempos, todėl šis prekės ženklas yra labiau skirtas profesionalams nei OPI.

Tuo tarpu, OPI turi gana platų asortimentą, kuriame pirkėjai gali atrasti beveik visas nagų priežiūros priemones, todėl yra labiau tinkamas kasdieniam žmogui. Šis ženklas taip pat neturi tokių ypatingų reikalavimų savo priemonėms kaip Shellac, todėl naudojimas yra kiek paprastesnis.

Kaip atskirti gerą prekės ženklą?

Aukščiau esantis sąrašas gali dažnai keistis, kadangi populiarumas priklauso ne tik nuo kokybės, bet ir nuo rinkodaros bei dar daugybės kitų faktorių, todėl visada praverčia žinios kaip atskirti gerus prekės ženklus nuo blogų. Egzistuoja keletas procesų, tačiau visi jie remiasi žiniomis.

Paprasčiausia, žinoma, yra paklausti savo grožio specialisto. Net jei jis nežino apie vieną prekės ženklą, jis galės nesunkiai paieškoti informacijos internete ir pateikti savo nuomonę. Žinoma, tuomet viskas remiasi į pasitikėjimą šio žmogaus žiniomis.

Kitas būdas, kuris reikalauja šiek tiek daugiau darbo, yra gilintis į pačius ingredientus. Grožio industrijoje nuolat pasirodo mokslinių tyrimų, knygų bei galybė kitų informacijos šaltinių, kurie aptaria ingredientų efektyvumą. Nuolat gilinantis ir skaitant taps įmanoma susidaryti savo nuomonę, kadangi dauguma prekės ženklų naudoja tuos pačius ingredientus. Vis dėlto, neturint formalaus išsilavinimo šioje srityje, visada reikėtų savo susidarytą nuomonę vertinti su šiokia tokia atsarga, kadangi galima nesunkiai apsigauti, kuomet neturima pakankamai informacijos bei patirties šioje, produktų kūrimo, srityje.

Panašūs įrašai

Kaip gudrumas ir tikėjimas savimi padėjo Victoriai Boro tapti grožio verslo sėkmės etalonu

Naujausiame Watalook epizode kalbiname vieną labiausiai įkvepiačių nagų verslo asmenybių - Victoria Boro, kuri dalijasi savo genialia išmintimi ir patirtimi

SKAITYTI
Gintarė Pribuišė - meistrė, tikinti, jog savo darbą būtina dirbti tik su meile

Gintarė Pribuišė - viena pavyzdingiausių permanentinio makiažo meistrių, visko pasiekusi tik ilgo ir kruopštaus darbo dėka

SKAITYTI
Nuo turizmo administravimo iki stilingiausio nagų salono Užupyje: Ievos Viščinytės istorija

Fingers Crossed Nails Studio įkūrėja Ieva Viščinytė dalijasi, ką jai teko pereiti, kad galiausiai įkurtų vieną stilingiausių nagų studijų Vilniuje.

SKAITYTI
Meistrė ir mokytoja iš didžiosios M: Polina Zinger apie Lietuvos nagų industriją

Viena populiariausių Watalook nagų meistrių ir mokytojų Polina Zinger pasakoja apie savo pašaukimą ir darbo principus

SKAITYTI
Klientų neatsiginantis barberis Ramūnas Pocius - apie žmogiškumą ir paprastumą versle

Vienas pirmųjų Klaipėdos barberių Ramūnas Pocius dalijasi apie savo verslą ir pagrindinius savo darbo principus - paprastumą ir žmogiškumą.

SKAITYTI
Indrė Širkienė - kaip susikurti savo identitetą ir jį komunikuoti grožio versle

Sužinok kaip ir nuo ko pradėti komunikuoti socialiniuose tinkluose, kokių klaidų nedaryti ir kaip surinkti didesnę auditoriją.

SKAITYTI
Kardinalūs karjeros posūkiai atsiperka: “Nagų Džiunglės” įkūrėjos Raimondos istorija

Šiame epizode kalbamės su ypač gerai žinoma Lietuvoje nagų meistre - Raimonda arba dar kitaip atpažįstama kaip Nagų Džiunglės.

SKAITYTI
Kaip nagų meistrė Greta Rum susikūrė savo grožio imperiją

Šiame epizode kalbamės su vieno pirmųjų grožio salonų, prisijungusių prie Watalook, savininke bei manikiūro meistre - Greta Rum.

SKAITYTI
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Tapk Watalook Bendruomenės Nariu