Makiažo tendencijos 2023 metais: ryškiai arba nieko!

Rugilė Uždavinytė
2023-02-17
4 minutės
Instagram iconFacebook iconLinkedin icon

Jeigu dar negirdėjai, 2023-ieji bus ypatingas metas makiažo pasaulyje. Grožio ekspertai skelbia, jog šie metai yra kraštutinumų laikas, kuomet puošeivoms reikia priimti poziciją - ryškiai arba nieko. Jokio viduriuko! 

Prijaučiantiems ekstravagantiškam ar net kičiniam makiažui tai reikš radikalią laisvę. O absoliutiems minimalistams ir natūralumo mylėtojams šie metai leis pagaliau atsikvėpti - nėra jokios būtinybės dažytis, jeigu nesinori!

Kokios tendencijos lėmė tokius kraštutinumus? Įžymybių ir podiumo makiažo meistrai vieningai sutaria ties šiais septyniais įvaizdžiais, kuriuos neabejotinai matysi šį ir ateinantį sezoną. 

Makiažas “be makiažo” ir underpainting technika

Visų pirmiausia, būtina pasidžiaugti, jog grožio pasaulis pagaliau nustojo stigmatizuoti veido odos defektus (randelius, aknę, ir pan.)

Šiais metais itin populiari nuogo makiažo idėja eina koja kojon su naujausiais veido produktais - lengvai pigmentuotais serumais ir drėkinančiais kremais.

Šių gaminių tikslas - ne maskuoti tikrą odą, o ją maitinti, saugoti ir nepastebimai įsilieti į natūralų veido fasadą.


Čia taip pat privalome paminėti TikTok’e išpopuliarėjusią underpainting techniką, kuri aukštyn kojomis apvertė mums įprastą makiažo pagrindas > maskuoklis > kontūras formulę. Ši naujoji technika atliekama pirmiausiai nubrėžiant veido kontūrą, paryškinant veido akcentus, ir tik tuomet padengiant veidą švelniu makiažo pagrindo šydu. Tai leidžia pasiekti daug subtilesnį ir natūralesnį efektą lyginant su pernelyg kontūruotu ir ryškiu makiažu. 

Antakių anarchija

Tai oficialu - antakiams nebeegzistuoja jokios taisyklės! Šiais metais leistini patys įdomiausi eksperimentai su antakiais. Sniego baltumo, žali, raudoni, išskutinėti, Y2K plonumo, padabinti blizgučiais - ribų nėra. Kuo drąsiau ir išskirtiniau - tuo labiau į dešimtuką. Mados pasaulio deivės Julia Fox, Bella Hadid ir Kendall Jenner jau pramynė šį kelią, tad kodėl gi nepabandžius?

Blizgančios, vinilinės, sodrios lūpos

Lūpos kaip uogos yra geriausias išsireiškimas kalbant apie šiais metais dominuojančias lūpų makiažo tendencijas. Jokių matinių lūpų! Jas keičia gili ir sodri raudona su purpuriniais ar rudais tonais, padengta glotniu, prabangiu blizgesiu. Puikių vinilinių lūpų pavyzdžių gali pagaudyti naujausios Moschino kolekcijos pristatyme.

“Grunge glam” akys

Ar pameni kultinius garsenybių (Courney Love, Winona Ryder, Kate Moss ir kitų) įvaizdžius 90-ųjų MTV ar Emmy apdovanojimuose? Liūdnas tamsias akis ir tarsi nenuvalytą ar ašarų nuplautą akių pieštuką? Taip, grunge akys grižo į 2023-iuosius! Šiais metais visur dominuos maištingas, dūminis ir gotiškas akių makiažas bei sunkios, sodrios blakstienos. Ir nesijaudink jeigu sunku pasiekti tobulai pereinančius šėšėlius ar precizišką pravedimą - makiažo ekspertai teigia, jog grunge glam akių makiažas turėtų būti tiek tiek neišbaigtas ir pankiškas - atspindintis maištingą 90-ųjų dvasią.

Ekcentriški akcentai, magenta, nuraudę skruostai

Panašu, jog šiais metais reinkarnuojasi ne tik 90-ųjų, bet ir 80-ųjų makiažo tendencijos. Ryškioji magenta oficialiai paskelbta šių metų spalva. Tad magentos lūpų dažai, akių šėšėliai ir skaistalai turėtų egzistuoti kiekvieno kosmetikos krepšelyje. Ypač skaistalai: šiais metais itin madingi mielai nuraudę skruostai.

Tačiau nebūtina apsiriboti vien rožine spalva. Neoniniai mėlyni, žali, geltoni ar kitokie akių šėšėliai, lūpų dažai, blakstienos ar grafinis akių kontūras taip pat užima garbingą vietą šių metų makiažo tendencijose.

Blizgučiai ant veido ir metališkas makiažas

Blizgantis makiažas jau ne pirmus metus užima stiprią poziciją makiažo tendencijose. Žėrintys veido akcentai niekur nedingsta ir šiemet: metališkas makiažas plečia savo įtakos zoną ir pasiekė lūpų teritoriją. Tad kultinės, lyg metaliniu šnerkšnu padengtos, Y2K Paris Hilton ar Pamela Anderson lūpos šiais metais daugeliui taps tikru įkvėpimu.

O jeigu metališkų lūpų idėja tau ne prie širdies, šiais metais tikrai neprašausi su blizgučiais ir kristalais ant veido bei chrominiais akių šėšėliais.

Itin spindinti ir blizganti oda

Apsukę ratą sugrįžtame prie minimalistinio ir natūralaus makiažo. Arba tiksliau - jokio makiažo. Veido priežiūros kūrėjai pastaruoju metu meistriškai trina ribas tarp dekoratyvinės kosmetikos ir tradicinės veido priežiūros. Naujausi serumai, kremai, saulės apsaugos priemonės suteikia odai ne tik visas būtinas medžiagas ir mineralus, bet ir ypatingą, gaivalingą spindesį - lyg žiūrėtum į veidą, atsispindintį vandens paviršiuje.

Šį įvaizdį geriausiai įkūnija Hailey Bieber. Tik pasižiūrėk į jos natūralią, spindinčią odą, padengtą lengvu holografiniu paviršiumi.

Užsirašyk makiažui per naująją Watalook Programėlę 📱💄

Tikrai taip, nuo šiol grožio procedūroms pas savo mylimus ar naujai atrastus grožio meistrus galėsi užsirašyti atsisiuntęs Watalook: Book Beauty Services programėlę į savo telefoną.

Atsisiųsk per App Store arba Google Play.

Panašūs įrašai

Kaip gudrumas ir tikėjimas savimi padėjo Victoriai Boro tapti grožio verslo sėkmės etalonu

Naujausiame Watalook epizode kalbiname vieną labiausiai įkvepiačių nagų verslo asmenybių - Victoria Boro, kuri dalijasi savo genialia išmintimi ir patirtimi

SKAITYTI
Gintarė Pribuišė - meistrė, tikinti, jog savo darbą būtina dirbti tik su meile

Gintarė Pribuišė - viena pavyzdingiausių permanentinio makiažo meistrių, visko pasiekusi tik ilgo ir kruopštaus darbo dėka

SKAITYTI
Nuo turizmo administravimo iki stilingiausio nagų salono Užupyje: Ievos Viščinytės istorija

Fingers Crossed Nails Studio įkūrėja Ieva Viščinytė dalijasi, ką jai teko pereiti, kad galiausiai įkurtų vieną stilingiausių nagų studijų Vilniuje.

SKAITYTI
Meistrė ir mokytoja iš didžiosios M: Polina Zinger apie Lietuvos nagų industriją

Viena populiariausių Watalook nagų meistrių ir mokytojų Polina Zinger pasakoja apie savo pašaukimą ir darbo principus

SKAITYTI
Klientų neatsiginantis barberis Ramūnas Pocius - apie žmogiškumą ir paprastumą versle

Vienas pirmųjų Klaipėdos barberių Ramūnas Pocius dalijasi apie savo verslą ir pagrindinius savo darbo principus - paprastumą ir žmogiškumą.

SKAITYTI
Indrė Širkienė - kaip susikurti savo identitetą ir jį komunikuoti grožio versle

Sužinok kaip ir nuo ko pradėti komunikuoti socialiniuose tinkluose, kokių klaidų nedaryti ir kaip surinkti didesnę auditoriją.

SKAITYTI
Kardinalūs karjeros posūkiai atsiperka: “Nagų Džiunglės” įkūrėjos Raimondos istorija

Šiame epizode kalbamės su ypač gerai žinoma Lietuvoje nagų meistre - Raimonda arba dar kitaip atpažįstama kaip Nagų Džiunglės.

SKAITYTI
Kaip nagų meistrė Greta Rum susikūrė savo grožio imperiją

Šiame epizode kalbamės su vieno pirmųjų grožio salonų, prisijungusių prie Watalook, savininke bei manikiūro meistre - Greta Rum.

SKAITYTI
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Tapk Watalook Bendruomenės Nariu