Kaip fotografuoti manikiūrą

Rugilė Uždavinytė
2023-01-09
7 minutės
Instagram iconFacebook iconLinkedin icon

Kiekvienas nagų meistras gali patikinti - be profesionalaus darbų portfolio toli nenueisi.

Tiesa ta, kad šiais socialinių medijų laikais profesionaliai atlikta vizuali manikiūro reprezentacija yra geriausia įmanoma reklama, kurią sau gali užtikrinti manikiūro specialistas.

Kuo „skanesnės“ manikiūro nuotraukos, tuo didesnis šansas privilioti daugiau klientų Instagrame ar Facebooke.

Deja, vien atlikti tobulą manikiūrą šiandien nėra gana. Jeigu nori praplėsti savo klientų bazę, turi parodyti geriausia, ką sugebi savo potencialiems klientams. O profesionaliai reprezentuoti savo nepriekaištingą, žvilgantį manikiūrą įmanoma tik įvaldžius tam tikrus fotografavimo niuansus ir pasitelkus šiek tiek kūrybiškumo.

Jeigu išgąsdinome, nesijaudink. Tau nebūtina užsirašyti į fotografijos kursus norint susipažinti su fotografavimo pagrindais. Viskas yra prieinama internete. O mes pasistengsime tave užvesti ant kelio su keliais patarimais, kaip fotografuoti nagus teisingai ir profesionaliai.

1. Įsigyk tinkamą fotoaparatą

Moderniausi išmaniųjų telefonų modeliai turi integruotas itin pažangias kameras, leidžiančias sufokusuoti smulkiausias manikiūro detales. Jeigu biudžetas neleidžia įsigyti veidrodinio fotoaparato, tačiau turi gan raiškią telefono foto kamerą, pradžiai to pakaks.

Tačiau su laiku kylant industrijos ir tavo individualiai kokybės kartelei, įsitikinsi, jog fotoaparatas yra svarbi investicija.

Nagų meistrai rekomenduoja veidrodinius (DSLR) fotoaparatus, tokius kaip Nikon D3400, Canon EOS Rebel T5i ar Canon Powershot A2300. Net ir palyginus su naujausiu iPhone, šių fotoaparatų objektyvai užtikrina tam tikrą gylį ir niuansus, kurie yra svarbūs detalioje nagų fotografijoje.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis fotoaparatą?

Kadangi nagų manikiūro fotografija turi sufokusuoti itin smulkias vizualias detales, tau reikės atlikti šias nuotraukas makro režimu.

Tai reiškia, kad tau reikės atkreipti dėmesį į tam tikrus objektyvo parametrus, ypač diafragmą. Kuo didesnė lęšio diafragma, tuo raiškesnės nuotraukos makro režime.

Diafragma žymima terminu f/skaičius (pvz. f/1.4). Svarbu nesusimaišyti: kuo aukštesnis skaičius eina po f/, tuo mažesnė yra objektyvo diafragma, pvz. f/8 yra mažesnė diafragma negu f/2.

Pasistenk rinktis didelę, tačiau ne pačią didžiausią diafragmą, jeigu nori parodyti šiek tiek daugiau negu patys nagai. Pvz. fotografuojant su f/1.2 diafragma, pavyks puikiai sufokusuoti nagų detales, tačiau stambesnis planas (rankos poza, naudojamos dekoracijos) bus susilieję.

2. Susipažink su foto kameros nustatymais

Sveikiname - jau esi kelyje tampant tam tikru fotografijos žinovu. Tad pats metas susipažinti su esmine taisykle: visada stenkis išvengti bet kokių klaidų jau fotosesijos metu.

Niekada nepalik defektų savo nuotraukose (blogas fokusas, apšvietimas, ir pan.) tikėdamasis, jog jas lengvai pataisysi nuotraukų redagavimo metu. Tam tikrų niuansų (pvz. per ryškus apšvietimas) negalės ištaisyti net ir didžiausias Photoshop ekspertas. Tad geriausia pasirūpinti kuo geresniais rezultatais jau fotografavimo stadijoje.

Įsigijus fotoaparatą, peržiūrėk keletą YouTube video su fotografijos pradmenimis iš pabandyk paeksperimentuoti su kontrasto, šviesos, išlaikymo (exposure) nustatymais.

3. Pasirūpink tinkamu apšvietimu

Profesionali nagų fotografija neatsiejama nuo tinkamo apšvietimo. Kai kurie teigtų, jog apšvietimas yra svarbiausia sąlyga norint užtikrinti, jog manikiūro spalvos ir formos atitinka realybę. Ne paslaptis, jog per ryškus apšvietimas gali iškreipti tikrąjį vaizdą ir atnešti daugiau žalos negu naudos. Tad kaip sukurti tobulą, realistišką apšvietimą?

Turbūt jau pastebėjai, jog grožio tinklaraštininkai ir influenceriai filmuodami grožio video YouTube bei Instagram platformose naudoja žiedines lempas. Tai yra, ko gero, antra svarbiausia investicija po foto kameros.

Žiedinės lempos leidžia sukurti švelnų, idealiai tolygiai paskirstytą apšvietimą, privalomą makiažo, manikiūro ir kitokioje grožio fotografijoje. Naudojant žiedinę lempą, galėsi jaustis saugiai, kadangi spalvos ir formos nutraukose atrodys taip, kaip ir realybėje.

4. Pasitelk vaizduotę

Turbūt teko matyti ir išsisaugoti nemažai įkvepiančių pavyzdžių, kaip kiti nagų meistrai puikiai pristato savo darbus.

Nors techniniai nagų fotografijos aspektai - fotoaparatas, šviesa, fotografavimo įgūdžiai - turi bene didžiausią įtaką nuotraukų kokybei, ne ką mažiau svarbu yra užtikrinti ir nuotraukų meninę vertę.

Vienas metodas pasirūpinti, kad tavo portfolio patrauktų potencialių klientų dėmesį yra fotosesijų metu pasitelkti papildomų butaforijų ir dekoracijų, kurios sukurtų menišką kontrastą su nagų dizainu.

Įvairūs objektai ir elementai kompozicijai sukurti - vyno butelys, spalvingi vaisiai, kvepalų ar nagų lako buteliukas - gali suteikti nuotraukoms ypatingo šarmo, ir užtikrinti, jog nagų ir dekoracijų spalvos ir formos papildo viena kitą.

Tikimės, jog šie keli patarimai, kaip fotografuoti nagus, įkvėps tave tobulinti savo fotografijos žinias ir pamažu leis įspūdingomis nuotraukomis pritraukti naujų klientų.

Tačiau tobulumui ribų nėra. Nenustok domėtis fotografijos triukais ir dažniausių klaidų peržiūra internete. Visa tai padės gilinti jau įgytas žinias ir pasiekti efektyviausių rezultatų.

Panašūs įrašai

Kaip gudrumas ir tikėjimas savimi padėjo Victoriai Boro tapti grožio verslo sėkmės etalonu

Naujausiame Watalook epizode kalbiname vieną labiausiai įkvepiačių nagų verslo asmenybių - Victoria Boro, kuri dalijasi savo genialia išmintimi ir patirtimi

SKAITYTI
Gintarė Pribuišė - meistrė, tikinti, jog savo darbą būtina dirbti tik su meile

Gintarė Pribuišė - viena pavyzdingiausių permanentinio makiažo meistrių, visko pasiekusi tik ilgo ir kruopštaus darbo dėka

SKAITYTI
Nuo turizmo administravimo iki stilingiausio nagų salono Užupyje: Ievos Viščinytės istorija

Fingers Crossed Nails Studio įkūrėja Ieva Viščinytė dalijasi, ką jai teko pereiti, kad galiausiai įkurtų vieną stilingiausių nagų studijų Vilniuje.

SKAITYTI
Meistrė ir mokytoja iš didžiosios M: Polina Zinger apie Lietuvos nagų industriją

Viena populiariausių Watalook nagų meistrių ir mokytojų Polina Zinger pasakoja apie savo pašaukimą ir darbo principus

SKAITYTI
Klientų neatsiginantis barberis Ramūnas Pocius - apie žmogiškumą ir paprastumą versle

Vienas pirmųjų Klaipėdos barberių Ramūnas Pocius dalijasi apie savo verslą ir pagrindinius savo darbo principus - paprastumą ir žmogiškumą.

SKAITYTI
Indrė Širkienė - kaip susikurti savo identitetą ir jį komunikuoti grožio versle

Sužinok kaip ir nuo ko pradėti komunikuoti socialiniuose tinkluose, kokių klaidų nedaryti ir kaip surinkti didesnę auditoriją.

SKAITYTI
Kardinalūs karjeros posūkiai atsiperka: “Nagų Džiunglės” įkūrėjos Raimondos istorija

Šiame epizode kalbamės su ypač gerai žinoma Lietuvoje nagų meistre - Raimonda arba dar kitaip atpažįstama kaip Nagų Džiunglės.

SKAITYTI
Kaip nagų meistrė Greta Rum susikūrė savo grožio imperiją

Šiame epizode kalbamės su vieno pirmųjų grožio salonų, prisijungusių prie Watalook, savininke bei manikiūro meistre - Greta Rum.

SKAITYTI
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Tapk Watalook Bendruomenės Nariu