Ką daryti, kad manikiūras išsilaikytų ilgai, o nagai liktų nepažeisti

Rugilė Uždavinytė
2023-05-12
5 minutės
Instagram iconFacebook iconLinkedin icon

Ką daryti, kad manikiūras išsilaikytų ilgai, o nagai liktų nepažeisti

Manikiūras - vienas smagiausių grožio užsiėmimų, kurį galima atlikti ne tik pas profesionalą grožio salone, bet ir patiems namuose. Egzistuoja begalybė nagų lako spalvų ir lakavimo būdų, kuriuos gali išbandyti nebūtinai su meistro pagalba, bet ir eksperimentuojant namuose.

Užtikrinus, jog nago plokštelės yra tinkamai paruoštos lakavimui ir naudoji geresnės kokybės nagų laką, gali pasiekti puikių ir ilgai trunkančių rezultatų.

Nors tobulas gelinis manikiūras namų salygomis yra didelis užmojis, šiame straipsnyje pateiksime patarimų iš profesionalų lūpų, ką daryti, kad nagų lakas išliktų ir atrodytų idealiai kuo ilgesnį laiką.

Manikiūras namuose ar salone? Kas geriau?

Pirmiausiai apžvelkime, kokiais atvejais nagų procedūras verčiau atlikti salone ir kokie privalumai bei trūkumai būdingi lakuojant nagus namuose.

Nagų procedūros namuose: privalumai

Pigiau

Niekas nepaneigs, kad net ir geresnės kokybės nagų lakas kainuoja kur kas mažiau nei nagų procedūra salone. Be to, pačiam sau atliekant nagų procedūras namuose, gali pamažu pirkti ir kaupti priemones, kurios pravers ateityje (pvz. gelinis lakas, lempos, lako pagrindo produktai, ir pan). Galbūt pačioje pradžioje tai atsieis šiek tiek investicijų, tačiau visas šias priemones galėsi naudoti mėnesių mėnesius ar net metus.

Smagiau

Pramokus įvairių technikų ir sukaupus visą paletę nagų lako spalvų, prasidės tikrasis smagumas.  Nagų lakavimas -  kūrybinga veikla ir malonus iššūkis, tad garantuojame - pirmą kartą sau atlikus manikiūrą, apims puikūs jausmai ir pasitenkinimas savimi.

Lakuotis nagus gali bet kada

Turbūt sutiksi, jog registracija ir kelionė pas nagų meistrą kartais gali atrodyti lyg laiko švaistymas - ypač jeigu esi visuomet užsiėmęs ir visur skubantis žmogus. Lakuojantis nagus pačiam, tai visada gali daryti savo paties ritmu - patogiai namuose.

Mažiau žalos nagams

Teigiama, jog dažnai atliekamas gelinis ir akrilinis makiniūras gali pažeisti natūralią nagų būklę. Be to, niekada negali 100 % žinoti, kiek saugūs yra salone meistro naudojami produktai. Nors dauguma meistrų paprastai gali klientams pasiūlyti paprastesnius, mažiau žalojančius manikiūro būdus, visgi saugiausias būdas lakuoti nagus - tai pasidomėti nagų produktais ir įsigyti organiškos sudėties aplinkai, nagams ir odai draugišką nagų laką.

Nagų lakavimas namuose: argumentai prieš

Reikalauja daug pastangų ir kantybės

Nenuostabu, kad manikiūras namuose yra itin didelis iššūkis. Tai ypatingo kruopštumo reikalaujanti veikla. Jeigu nesi pasiryžęs tuzinui kartų sugadinant ką tik idealiai padengtą nagų laką arba neturi pakankamai kantrybės išlaukti, kol nudžius nagai, galbūt verčiau nagų procedūras atlikti salone.

Nagų lakas nesilaiko taip ilgai, kaip norėtųsi.

Liūdna tiesa yra ta, jog namų sąlygomis pasiekti tobulą manikiūrą yra be galo reta - nebent savo namuose esi įsikūręs salono lygio nagų studiją. Profesionaliuose salonuose nagų meistrai paprastai naudoja aukščiausio lygio produktus, kurių dėka gelinis ar akrilinis manikiūras ištisas savaites laikosi nepažeistas - lyg pačią pirmą dieną.

Kodėl nagų lakas pradeda luptis ir trupėti jau po poros dienų?

Jeigu jau esi išbandęs nagų lakavimą namų sąlygomis, ko gero taip pat žinai tą nemalonų ir nuviliantį jausmą, kai jau antrą dieną po manikiūro pamatai nutrupėjusį nagų laką. Kodėl nagų lako sluoksnis pradeda taip greitai kristi nuo nago plokštelės?

Prastos kokybės produktai

Ne paslaptis, jog kuo pigesnis kosmetikos produktas (nebūtinai nagų lakas!) - tuo prastesnis padengimas ir efektyvumas. 1-2 Eur kainuojantis nagų lakas be jokios abejonės netruks laikytis ant nagų ilgiau nei savaitės.

Neteisingas nago plokštelės paruošimas

Net ir investavus į brangesnį nagų laką, jo sluoksnis nesilaikys taip ilgai, kaip norėtųsi jeigu pirmiau tinkamai nenuvalysi nago plokštelės.

Išoriniai veiksniai

Savaime suprantama, jog išoriniai veiksniai ir rankomis atliekama veikla taip pat turi didelės reikšmės, kiek ilgai laikysis nagų lakas. Jeigu pirmą dieną po manikiūro pulsi plauti indų ar tvarkyti namų, tikėtina, kad ką tik padengtas nagų lakas ilgai nedžiugins.

Kaip užtikrinti, kad nagų lakas ilgiau laikytųsi ant natūralių nagų?

Jeigu nori, kad namų sąlygomis uždėtas nagų lako sluoksnis išliktų nepažeistas kuo ilgiau, atlik šiuos žingsnius:

Tinkamas paruošimas

Verta pridurti, jog paprastas nagų lakas ir gelinis lakas yra skirtingos priemonės. Net ir laikantis visų žemiau pateiktų patarimų, paprasto nagų lako sluoksnis nesilaikys ilgiau 7-10 dienų. Ilgiau trunkančiam rezultatui patariame pasidomėti gelinio nagų lako galimybėmis namuose.

Visgi su tinkamu pasiruošimu, net ir paprastas nagų lakas gali džiuginti savaitę ar net šiek tiek ilgiau:

  • Nudilkink nagus. Prieš bet kokią lako pagrindo ar lako dengimo procedūrą, pirmiausiai natūralų nagą reikia nuvalyti ir sutvarkyti. Suteik nagui norimą formą - dilkink viena kryptimi, kad išvengtum nago mikro pažeidimų.
  • Pašiaušk nago paviršių. Specialia dilde-poliruokliu pašiaušk nago paviršių, kad nagų lakas geriau kibtų prie nago plokštelės.
  • Nuvalyk nago paviršių. Pašiaušus nago paviršių, venk vandens ir riebalų -  nuvalyk nagą naudodamas alkoholį ar acetoną.
  • Pasirink tinkamą nagų lako pagrindą. Nemažai žmonių praleidžia šį žingsnį, tačiau jis yra gana svarbus norint maksimalaus rezultato. Pagrindas apsaugos nagą nuo pigmentinių lako dėmių ir padės lakui geriau prikibti prie nago.

Teisingas nago lakavimas

Kaip tinkamai lakuoti nagus? Nudžiuvus nagų lako pagrindo sluoksniui, padenk nagus pirmuoju lako sluoksniu. Patariama laką tepti kuo mažiau kartų, kad išvengtum burbuliukų ar nelygaus padengimo. Pasistenk vienu įmerkimu į laką padengti visą nago plotą.

Įsitikinus jog pirmasis nagų lako sluoksnis tikrai nudžiuvo, tokiu pačiu principu tolygiai uždėk antrąjį sluoksnį.

Galiausiai, pagal pageidavimą, uždėk trečiąjį sluoksnį papildomam efektui pasiekti - tai gali būti matinis ar švelniai blizgantis permatomas nagų lako sluoksnis.

Ką naudoti viršutiniam nagų lako sluoksniui, kad nagų lakas išsilaikytų kuo ilgiau?

Viršutinis nagų lako sluoksnis - lyg vyšnia ant torto - suteikia manikiūrui geidžiamą efektą ir grožį. Štai ką gali naudoti paskutiniam nagų lako etapui:

  • Gelinį efektą suteikiantis padengimas. Tai paprastai skaidrus ir daug tirštesnis gelis, dedamas norint suteikti glotnų efektą ir užfiksuoti po juo esantį nagų laką.
  • Greitai džiūvantis padengimas. Tai nagų lako džiuvimą skatinantis sluoksnis ir tikras išsigelbėjimas nekantriems žmonėms, kurie niekad nesulaukia, kol tinkamai nudžius lakas, ir visuomet sugadina savo šviežiai nulakuotus nagus.
  • Blizgantys arba matte sluoksniai. Norintys specialaus efekto, gali savo manikiūrą padailinti papildomu blizgesiu arba atvirkščiai - nugesinti bendrą efektą su matiniu sluoksniu.

Tikimės, jog šie patarimai padės namų salygomis pasiekti geriausių rezultatų ir džiaugtis tobula nagų išvaizda kuo ilgesnį laiką.

Panašūs įrašai

Psichologė Ieva Molienė: kaip meistrui palaikyti sveiką vidinę savijautą

Šiame Watalook Podcast epizode kalbamės su klinikine psichologe Ieva Moliene apie tai, kaip išmokti suprasti klientų norus ir poreikius.

SKAITYTI
Watalook bendraįkūrėjas Klaudijus Ambrožas apie grožio industriją ir Watalook misiją

Šiame Watalook Podcast epizode į studiją pasikvietėme Watalook bendraįkūrėją ir generalinį direktorių - Klaudijų Ambrožą.

SKAITYTI
Pokalbis su plastikos chirurge Gabriele Latakaite - Čiulade: kada išties reikalingos plastinės operacijos

Šiame Watalook Podcast epizode kalbamės su žinoma plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytoja - Gabriele Latakaite - Čiulade.

SKAITYTI
Anželika Wojc - mylimiausia įžymybių ir nuotakų šukuosenų virtuozė

Šiame epizode kalbamės su didžiausias Lietuvos įžymybes bei nuotakas puošiančia ir šukuojančia - šukuosenų meistre Anželika Wojc.

SKAITYTI
Kas padėjo Justinai Gafaro prisikviesti (ir išlaikyti) sėkmę į savo grožio verslą

Šiame epizode kalbamės su ilgametę patirtį turinčia makiažo meistre ir grožio salono "GAFARO grožio namai" savininke - Justina Gafaro.

SKAITYTI
Blizgučių meistrė Dovilė Tiriūtė: apie iššūkius ir nušvitimus versle ir gyvenime

Šiame epizode kalbamės su makiažo meistre, o dabar geriau žinoma kaip nuomonės formuotoja ir Glitter Poetry įkūrėja - Dovile Tiriūte.

SKAITYTI
Renata Navickė: apie grožio verslą ir tai, ko klientas išties laukia tavo grožio kėdėje

Apie grožio verslo subtilybes, užskulisius bei iššūkius valdant grožio saloną - su Watalook Podcast pašnekove Renata Navicke.

SKAITYTI
Kas slypi už mados? Miglė Kazėnaitė apie mados tendencijas ir įvaizdžio subtilybes

Antrąjame Watalook Podcast epizode išgirsk apie mados antropologiją bei tendencijas iš Lietuvos įžimybių stilistės Miglės Kazėnaitės.

SKAITYTI
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Tapk Watalook Bendruomenės Nariu