Kai klientas neatvyksta - visi pinigai lieka Tau

Rugilė Uždavinytė
2022-11-09
5 minutės
Instagram iconFacebook iconLinkedin icon

Neatsakingi klientai skriaudžia piniginę? Sužinok, kaip išankstiniai mokėjimai sprendžia šią problemą

Girdime, jog grožio meistrus labiausiai kamuojanti problema yra netikėtai atšaukti vizitai arba apskritai į vizitus nepasirodę klientai. Klientas galbūt užsirašys kitai savaitei, tačiau Tau tai reiškia daug - prarandamas dienos pajamas.

Kelios atšauktos procedūros per savaitę – ir meistras jau pradeda jausti patiriamus nuostolius.

Kad neliktum it musę kandęs, Watalook programėlėje sukūrėme super naudingą išankstinių mokėjimų funkciją, kurią aktyvavus klientas privalės sumokėti už savo vizitą iš anksto.  Geriausia dalis: jei klientas pamirš atvykti laiku, visi pinigai liks Tau!

Skamba neblogai? Tuomet skaityk, kaip išnaudoti šią funkciją ir visiems laikams atsikratyti klientų nešamų nuostolių.

Išbandyk Watalook 14 dienų nemokamai!

Kuo meistrui naudinga išankstinių apmokėjimų funkcija

Pradėkime nuo to, kad vis daugiau įvairių paslaugų yra apmokamos internetiniais pavedimais ar banko kortelėmis. Grynųjų pinigų atsiskaitymai tampa tiesiog nebepraktiški – vien kelionės iki bankomato išsigryninti pinigų pamažu tampa savotiška našta.

Watalook siūloma Išankstinių apmokėjimų funkcija yra praktiškas sprendimas norint išvengti grynųjų pinigų atsiskaitymų, ir ne tik:

  1. Aktyvavus išankstinius apmokėjimus ir išjungus galimybę mokėti vietoje, ženkliai sumažėja klientų nepasirodymo rizika. 

Meistui pasirinkus šį apmokėjimo būdą, kiekvienas klientas privalės už užsakytas procedūras susimokėti jau internetinės registracijos metu - per Watalook meistro puslapį. 

Klientui apmokėjus už paslaugą, bus sukurtas vizitas tavo Watalook kalendoriuje ir klientui tereikės pasirodyti tavo salone vizito dieną.

  1. Jeigu klientas visgi neatvyksta į procedūrą arba atšaukia savo vizitą likus mažiau negu 24 val. iki procedūros, visi pinigai lieka tau!

Tai funkcija, kuri skatina klientus nepraleisti vizitų paskutinę minutę, kadangi jie rizikuoja nebesusigrąžinti apmokėtų pinigų, o meistrui suteikiama garantija, jog nebus patiriama jokia finansinė žala dėl atšaukto vizito ir atsiradusio tarpo grafike.

Taip pat svarbu žinoti, jog išankstinių apmokėjimų funkcija yra tik vienas iš būdų atsiskaityti už vizitą. Jeigu mokėjimas vietoje yra aktyvuotas kartu su el. mokėjimais, tuomet klientas gali atsiskaityti ir po vizito, dar vis sėdint jūsų kėdėje.

Tad viskas išties be galo paprasta bei patogu tiek grožio meistrui, tiek ir klientui!

Kaip aktyvuoti išankstinius (elektroninius) apmokėjimus?

Elektroninius mokėjimus gali aktyvuoti trimis skirtingais keliais savo Watalook app nustatymuose:

  1. Profilio meniu paspaudus Mokėjimo būdai ir atsidariusiame lange paspaudus Įjungti el. mokėjimus 
  2. Profilio meniu paspaudus Išmokos ir atsidariusiame lange paspaudus Įjungti el. mokėjimus
  3. Rezervacijos užbaigimo metu pasirinkus mokėjimo būdą Kortele ir atsidariusiame lange paspaudus Įjungti el. mokėjimus

Kaip gausi pinigus už iš anksto apmokėtus vizitus?

Savo profilyje paspaudęs Išmokos, rasi klientų tau išmokėtus el. atsiskaitymus ir surinktus pinigus.

Ten pat turi pridėti norimą Išmokėjimo būdą – savo banko sąskaitos numerį. 

Išmokėjimus Watalook sistema vykdo automatiškai kiekvieno mėnesio 1 ir 16 dienomis už praėjusį periodą. 

Jei nenori laukti mėnesio 1 arba 16 dienos, gali iškart išsimokėti surinktus pinigus, paspaudžiant mygtuką Išmokėti dabar. Pinigų išmokėjimas bus inicijuojamas iškart. 

Svarbu: momentiniam mokėjimui reikalinga mažiausiai 100 eurų surinkta suma.

Išbandyk Watalook 14 dienų nemokamai!

Taip pat svarbu žinoti:

  • Išankstiniai apmokėjimai internetu yra vykdomi per Stripe sistemą, todėl nuo kiekvienos tavo kliento pervestos išankstinio mokėjimo sumos bus atskaičiuojamas 3 proc. komisinis Stripe mokestis. Nors ir kai kuriems 3% mokestis gali pasirodyti daugoka, verta visuomet pasverti, ar neatvykstantys klientai nesukelia kartais ir dar didesnių nuostolių. Kad ir kaip bebūtų, išankstinių mokėjimų funkcija yra geriausias garantas, kurį galime suteikti, jog meistrai išvengtų nuostolingų tarpų grafike ir paskatintų klientus visuomet atvykti į savo vizitus.
  • Stripe gali ne iš karto patvirtinti mokėjimus, tokiu atveju tau gali tekti pateikti papildomus dokumentus, patvirtinančius tapatybę.
  • Jei tavo app mokėjimų nustatymuose yra išjungti mokėjimai vietoje/salone yra išjungti, o išankstiniai mokėjimai įjungti, tai nusprendus išjungti el. mokėjimus, mokėjimai vietoje bus įjungti automatiškai. Išjungti abiejų mokėjimo būdų negalima.
  • Kas savaitę, Watalook programėlėje, meistras gali matyti visą sąrašą kvitų bei sąskaitų, kurios vienu paspaudimu yra sugeneruojamos į bendrą .zip failą ir atsiunčiamos.

Daugiau detalios informacijos apie išankstinių apmokėjimų funkciją rasi čia arba mūsų Youtube kanale.

Panašūs įrašai

Kaip gudrumas ir tikėjimas savimi padėjo Victoriai Boro tapti grožio verslo sėkmės etalonu

Naujausiame Watalook epizode kalbiname vieną labiausiai įkvepiačių nagų verslo asmenybių - Victoria Boro, kuri dalijasi savo genialia išmintimi ir patirtimi

SKAITYTI
Gintarė Pribuišė - meistrė, tikinti, jog savo darbą būtina dirbti tik su meile

Gintarė Pribuišė - viena pavyzdingiausių permanentinio makiažo meistrių, visko pasiekusi tik ilgo ir kruopštaus darbo dėka

SKAITYTI
Nuo turizmo administravimo iki stilingiausio nagų salono Užupyje: Ievos Viščinytės istorija

Fingers Crossed Nails Studio įkūrėja Ieva Viščinytė dalijasi, ką jai teko pereiti, kad galiausiai įkurtų vieną stilingiausių nagų studijų Vilniuje.

SKAITYTI
Meistrė ir mokytoja iš didžiosios M: Polina Zinger apie Lietuvos nagų industriją

Viena populiariausių Watalook nagų meistrių ir mokytojų Polina Zinger pasakoja apie savo pašaukimą ir darbo principus

SKAITYTI
Klientų neatsiginantis barberis Ramūnas Pocius - apie žmogiškumą ir paprastumą versle

Vienas pirmųjų Klaipėdos barberių Ramūnas Pocius dalijasi apie savo verslą ir pagrindinius savo darbo principus - paprastumą ir žmogiškumą.

SKAITYTI
Indrė Širkienė - kaip susikurti savo identitetą ir jį komunikuoti grožio versle

Sužinok kaip ir nuo ko pradėti komunikuoti socialiniuose tinkluose, kokių klaidų nedaryti ir kaip surinkti didesnę auditoriją.

SKAITYTI
Kardinalūs karjeros posūkiai atsiperka: “Nagų Džiunglės” įkūrėjos Raimondos istorija

Šiame epizode kalbamės su ypač gerai žinoma Lietuvoje nagų meistre - Raimonda arba dar kitaip atpažįstama kaip Nagų Džiunglės.

SKAITYTI
Kaip nagų meistrė Greta Rum susikūrė savo grožio imperiją

Šiame epizode kalbamės su vieno pirmųjų grožio salonų, prisijungusių prie Watalook, savininke bei manikiūro meistre - Greta Rum.

SKAITYTI
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Tapk Watalook Bendruomenės Nariu