Grožio salonas Instagrame: 7 patarimai geresniam salono įvaizdžiui

Rugilė Uždavinytė
2023-03-13
7 minutės
Instagram iconFacebook iconLinkedin icon

Instagram platforma yra viena tinkamiausių platformų grožio salonams. Jos pagrindas yra nuotraukos, trumpi video ir gyvos transliacijos - viskas ką gali suteikti ir puikiai panaudoti bet kuris meistras ar grožio salonas. Pačios paslaugos bei profesionalumas gali būti puikiai perteiktas nuotraukose ar video, o tai sukuria puikią aplinką salono reklamai.

Kartu, Instagram dažnai naudojamas panašiai paskirčiai. Potencialūs klientai, prieš užsirašydami vizitui pas meistrą, neretai patikrina Instagram ir kitų socialinių medijų profilį. O jei perduodami meistro kontaktai, Instagram taip pat dažnai tampa dažniausiai naudojamu šaltiniu.

Taigi, ši platforma gali tapti tiek meistro, tiek grožio salono vizitine kortele, tačiau, priešingai nei pastaroji, sukurti gražų ir tikslus atitinkantį Instagram profilį gerokai sunkiau. Prastai naudojantis šia platforma galima padaryti netgi neigiamą poveikį, todėl profilį reikia tinkamai prižiūrėti.

Instagram patarimai grožio salonui ir meistrui:

1. Sukurk aplinką fotografijoms

Vienas svarbiausių aspektų Instagram profilyje - nuotraukos. Grožio salonai r bet kuri kita tavo, kaip meistro, darbo vieta bus apribota, kadangi joje negalėsi įrengti profesionalios fotografijų studijos. Laimei, galima sukurti nedidelį kampą, kuriame išeis nuostabios fotografijos, tinkamos tavo Instagram profiliui.

Vienas populiariausių sprendimų yra rasti vizualiai “netriukšmingą” (t.y. mažai antrinės svarbos objektų kadre) vietą salone, o ten atsinešti žiedinę lempą, kuri suteiks puikų apšvietimą bet kuriai nuotraukai. Neretai šios lempos taip pat leis patogiai pasidėti telefoną, jei reiktų filmuoti video ar leisti Instagram live.

Sukūrus šią aplinką geriausia atrasti tinkamiausią nuotraukų stilių. Tai priklausys nuo darbo specifikos ir atliekamų procedūrų, tačiau “prieš” ir “po” nuotraukos yra gana standartiškas profilio kūrimo įrankis.

2. Investuok į interjerą

Nors galimai akivaizdus patarimas, salono interjeras gali nulemti tavo sėkmę Instagram ir kitose platformose. Tavo profilyje ne tik dažnai atsivaizduos tam tikros detalės, bet teks dažnai pateikti pačio salono nuotraukos. Dizainas automatiškai pagerins visas nuotraukas, nesvarbu ar jos yra meistrų atlikto darbo ar pačio salono.

Taip pat, dizaino detalės gali paskatinti klientus pasidaryti asmenukes ar siųsti nuotraukas savo draugams, jei tik jos patrauks dėmesį. Todėl visada verta nusisamdyti dizainerį patarimams, kadangi jo ar jos darbas tau vėliau kurs reklamą kol tik gyvuos pats salonas.

3. Sukurk prekės ženklą

Išsiskirti gali kiekvienas meistras, todėl salonams tai dar svarbiau. Neretai pirmasis įspūdis, ypač per tokias platformas kaip Instagram, nulems pirminį kliento apsisprendimą apsilankyti salone.

Geriausia išlaikyti pastovumą ir panašią stilistiką. Jei pasirenkamas tam tikras nuotraukų stilius ar specifiniai dizaino akcentai, juos reikėtų išlaikyti kuo dažniau. Taip pat verta pagalvoti ir apie su darbine veikla nesusijusius postus ir nuotraukas. Kai kurie salonai daro tokius postus, kai kurie ne. Teisingo atsakymo nėra, kadangi tiek vienas tiek kitas būdas gali kurti prekės ženklą.

4. Naudokis įrankiais ir algoritmu

Egzistuoja galybė Instagram įrankių, kurie gali palengvinti tavo gyvenimą. Jie gali padėti suplanuoti postus, pasiūlyti hashtag’us, bei sukurti postus. Tiesa, būtina atidžiai patikrinti ar šie įrankiai atitinka platformos taisykles ir vertybes kitaip galima susilaukti neigiamų pasekmių.

Taip pat tokie įrankiai padės tau įgyvendinti svarbiausią taktiką - pastovų turinio kėlimą. Visos socialinių medijų platformos geriau vertina kūrėjus, kurie turinį kelia pastoviai (dažniausiai, bent kartą į dieną). Grafiko sudarymas ir pastovus turinio kėlimas paskatins algoritmus geriau vertinti tavo profilį, todėl dažniau pasirodysi potencialių klientų profiliuose.

5. Skirk specialius pasiūlymus už nuotraukas

Galiausiai, galima skatinti savo lankytojus bei klientus kelti nutoraukas į platformą, o tau jas perpublikuoti savo profilyje. Už tai galima skirti paskatinimus, pavyzdžiui, vienkartines nuolaidas procedūroms ar kosmetikai, tačiau dažnai to net neprisireikia, kadangi vien geras darbas gali būti užtenkamas fotografavimo sutikimui gauti.

6. Naudok gyvas transliacijas

Instagram po truputį virsta ir vis labiau skatina naudotis video medžiaga, o ne vien nuotraukomis. Vienas geriausių metodų šiam platformos aspektui išnaudoti yra live transliacijos, kurios gali pritraukti daug žiūrovų bei sustiprinti ryšius su esamais klientais.

Kartais gali būti sunku sugalvoti ką norima transliuoti, tačiau visada galima pasirinkti paprastus variantus, pavyzdžiui, pristatyti naujas kosmetikos linijas, kurias galima nusipirkti salone, mokinti klientus paprastų procedūrų, ar atsakyti į dažnai užduodamus klausimus.

7. Papasakok apie savo priemones

Net jei kai kurios tavo priemonės, kurios naudojamos procedūroms atlikti, yra netinkamos kasdieniam žmogui, vis tiek apie jas gali padaryti postą. Dalintis savo žiniomis bei papasakoti kaip atrodo vidinė meistro virtuvė rodo profesionalumą, todėl pastiprins pasitikėjimą tavimi (ar tavo meistrais).

Taip pat gali reklamuoti priemones, kurias gali naudoti bet kas ir taip skatinti pardavimus. Tokiu atveju stipriai rekomenduotina pateikti objektyvią apžvalgą bei pateikti priežastis kodėl būtent viena ar kita priemonė naudojama. Kitu atveju, klientams gali pasirodyti, jog jiems kažkas parduodama tarsi per prievartą.

Panašūs įrašai

Kaip gudrumas ir tikėjimas savimi padėjo Victoriai Boro tapti grožio verslo sėkmės etalonu

Naujausiame Watalook epizode kalbiname vieną labiausiai įkvepiačių nagų verslo asmenybių - Victoria Boro, kuri dalijasi savo genialia išmintimi ir patirtimi

SKAITYTI
Gintarė Pribuišė - meistrė, tikinti, jog savo darbą būtina dirbti tik su meile

Gintarė Pribuišė - viena pavyzdingiausių permanentinio makiažo meistrių, visko pasiekusi tik ilgo ir kruopštaus darbo dėka

SKAITYTI
Nuo turizmo administravimo iki stilingiausio nagų salono Užupyje: Ievos Viščinytės istorija

Fingers Crossed Nails Studio įkūrėja Ieva Viščinytė dalijasi, ką jai teko pereiti, kad galiausiai įkurtų vieną stilingiausių nagų studijų Vilniuje.

SKAITYTI
Meistrė ir mokytoja iš didžiosios M: Polina Zinger apie Lietuvos nagų industriją

Viena populiariausių Watalook nagų meistrių ir mokytojų Polina Zinger pasakoja apie savo pašaukimą ir darbo principus

SKAITYTI
Klientų neatsiginantis barberis Ramūnas Pocius - apie žmogiškumą ir paprastumą versle

Vienas pirmųjų Klaipėdos barberių Ramūnas Pocius dalijasi apie savo verslą ir pagrindinius savo darbo principus - paprastumą ir žmogiškumą.

SKAITYTI
Indrė Širkienė - kaip susikurti savo identitetą ir jį komunikuoti grožio versle

Sužinok kaip ir nuo ko pradėti komunikuoti socialiniuose tinkluose, kokių klaidų nedaryti ir kaip surinkti didesnę auditoriją.

SKAITYTI
Kardinalūs karjeros posūkiai atsiperka: “Nagų Džiunglės” įkūrėjos Raimondos istorija

Šiame epizode kalbamės su ypač gerai žinoma Lietuvoje nagų meistre - Raimonda arba dar kitaip atpažįstama kaip Nagų Džiunglės.

SKAITYTI
Kaip nagų meistrė Greta Rum susikūrė savo grožio imperiją

Šiame epizode kalbamės su vieno pirmųjų grožio salonų, prisijungusių prie Watalook, savininke bei manikiūro meistre - Greta Rum.

SKAITYTI
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Tapk Watalook Bendruomenės Nariu